5 Tips bij het hebben van een hond als huisdier

De trouwe viervoeter is in veel gezinnen gewoon een extra gezinslid. Het is echter wel zo dat je dan op een aantal zaken extra goed moet letten. Niet alleen kan je zo het huishouden een stuk soepeler laten verlopen, maar ook kan je je hond het net iets meer naar de zin maken. Dit is natuurlijk nog veel belangrijker.

1 Een eigen plekje
Wat in ieder geval van groot belang is, is dat je je hond een eigen plekje in het huis geeft. Dat doe je bijvoorbeeld door een eigen hondenkussen voor het beestje aan te schaffen. Geef deze ook een vaste plek. Zo zorg je dat de hond altijd een plek heeft om zich terug te trekken en lekker te ontspannen. Bedenk je maar eens hoe belangrijk dit voor jou zelf is.

2 Gezelschap bieden
Wil je graag dat je hond zich thuis voelt? Maak het dan ook echt een thuis. Dat doe je bijvoorbeeld door zelf ook met enige regelmaat aanwezig te zijn. Jij vindt het waarschijnlijk fijn als je hond er is wanneer je thuiskomt, maar omgekeerd voelt een hond natuurlijk precies hetzelfde. Afwezigheid is bijvoorbeeld ook vaak de reden voor onrust.

3 Geef de ruimte
Natuurlijk wil je dat je woonkamer eruitziet zoals jij dat altijd gedroomd had. Denk echter wel ook na over hoe je hond dit beleefd. Natuurlijk, het is nog altijd jouw woning en jouw hond moet hier ook zeker mee omgaan, maar maak het niet lastiger dan nodig. Zet dus niet de hele vloer vol met breekbare beeldjes.

4 Denk aan de vloer
Wanneer je je huis grondig gaat aanpakken, denk dan vooral na over de vloer die je gaat nemen wanneer je ook een hond hebt. Zo gaan een houten vloer en een hond niet altijd heel goed samen. Dit kan dus een reden zijn om toch liever voor een andere ondergrond te kiezen. Pas iets wat goed aansluit op hoe jouw hond is, maar ook goed past bij jouw interieur.

5 Koop een mooie bank
Dit klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar het is wel heel belangrijk. De bank is jouw domein. De hond moet je hier absoluut niet op laten. Koop dus een mooie bank waar jij je goed op voelt. De rest van de woning pas je aan, aan de hond, maar hier past de hond zich aan aan jou.

Share with your friends Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on Pinterest

Have your say