De beste tips voor het kiezen van een buitenkeuken

De zomer is volop aan de gang. Dat betekent dat we weer kunnen genieten van heerlijke barbecues. Tenminste, als je over een barbecue beschikt. Voor wie deze nog moet aanschaffen, geven we hier enkele tips.

Barbecues en buitenkeukens zijn er in veel verschillende soorten en maten. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en smaak kun je grofweg kiezen uit drie varianten: de kolenbarbecue, de gasbarbecue en de elektrische barbecue. We zullen per barbecue de ins en outs behandelen, zodat je kunt nagaan welke barbecue het best bij je past.

Kolenbarbecue
Ga je graag back to basic? Dan is de kolenbarbecue jouw type. Deze meest traditionele barbecue ademt één en al nostalgie door de geur van brandend houtskool. Deze geur trekt ook in het vlees, wat je eten een authentieke barbecuesmaak geeft. Ondanks alle innovatieve modellen die er vandaag de dag op de markt te krijgen zijn, zijn er nog velen die zweren bij deze klassieker. Vooral kamado’s als de Big Green Egg en de Black Basterd zijn tegenwoordig populair. Voordeel van deze bijzondere kolenbarbecues is dat ze gemaakt zijn van keramiek, wat de hitte optimaal in de barbecue houdt, waardoor de garing niet beïnvloed wordt door de buitentemperatuur.

barbecue

Gasbarbecue
Een gasbarbecue biedt meer gebruiksgemak dan een kolenbarbecue. Met een gasbarbecue is de temperatuur eenvoudiger bij te stellen. Ook is de temperatuur makkelijker constant te houden en loop je minder risico op brandgevaar. Je hebt namelijk geen last van oplaaiend vuur en kunt het gas uitdraaien zodra de barbecue bijvoorbeeld per ongeluk omvalt. De barbecue is daarnaast sneller op temperatuur en ook na afloop snel weer afgekoeld.

Elektrische barbecue
De elektrische barbecue biedt veruit het meeste kookgemak. Je hebt hierbij geen brandstof nodig als gas of kolen, maar hoeft de barbecue alleen maar in te pluggen om te kunnen grillen. Je hebt dan uiteraard wel een stopcontact in de buurt nodig of een verlengsnoer. Elektrische barbecues zijn vaak al in twee à drie minuten op de gewenste temperatuur, zodat je snel aan de slag kunt. Om ook op een elektrische gril een authentieke barbecuesmaak te verkrijgen, bestaan er genoeg tools om die smaak te evenaren, zoals cederhouten rookplankjes.

bbq

1 comment

  1. Ik kan niet wachten op de zomer! Gister in ieder geval vast een voorproefje gehad met die temperaturen.

    Beantwoorden

Have your say