Thuis besparen op je printkosten

Herken je het gevoel van irritatie als je inkt weer eens op is? Vaak ook nog eens precies op het verkeerde moment. Maar vervelender is misschien nog wel die torenhoge rekening die je telkens moet betalen voor de inktpatronen.

Als je jezelf hierin herkent, dan moet je zeker even doorlezen, want vandaag geven we je enkele tips hoe je kunt besparen op je printkosten. Om het je nog gemakkelijker te maken hebben we onderaan dit artikel een infographic geplaatst, die je in een oogopslag laat zien hoe je gemakkelijk kunt besparen op inktcartridges. We hebben deze infographic ontvangen van Alleeninkt en wij mochten hem met je delen.

Is het tijd voor een nieuwe printer?

Wellicht heb je in het verleden al eens een printer aangeschaft, maar misschien is het goed om even te checken of het niet eens tijd is voor een nieuwe. Met de ene printer kun je namelijk meer besparen op je printkosten dan met de andere. Moet je nog een printer kopen? Dan heb je geluk, want dan kun je al onze tips meenemen tijdens je zoektocht naar een nieuwe printer.

Let op of de printer compatible is met huismerk inktpatronen

Het is erg belangrijk om te checken of de printer die je wilt kopen compatible is met huismerk inktpatronen. Huismerk inktpatronen zijn patronen die niet zijn ontwikkeld door de fabrikanten van printers. Deze patronen zijn veel goedkoper, aangezien fabrikanten tegenwoordig niet heel veel winst meer maken op printers. De prijzen van de inktpatronen worden dan extra duur gemaakt. Met deze huismerk patronen kun je tot wel 80% besparen.

Instellingen van de printer

Daarnaast is het ook goed om te kijken of je verschillende instellingen van de printer kunt veranderen. Zoals bijvoorbeeld de kwaliteit van een printje. Hoe lager de kwaliteit van een printje, hoe minder inkt er wordt verbruikt.

Zwart wit printen en dubbelzijdig

Zwarte inkt is goedkoper dan kleuren inkt. Print daarom zoveel mogelijk in zwart wit. Daarnaast kun je door dubbelzijdig te printen ook nog eens besparen op je papierkosten.

Pas je lettertype aan

Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat het wijzigen van je lettertype ook invloed kan hebben op de kosten van je printkosten. Het ene lettertype verbruikt namelijk minder inkt dan het andere. De lettertypes Ecofont en Garamond zijn duurzame lettertypes. Voor Ecofont heb je helaas wel een licentie nodig.

Pas je printgedrag aan

Als laatste tip willen we je meegeven om ook eens naar je eigen printgedrag te kijken. Print je misschien niet iets te veel? Houd het eens een tijdje bij en ga dan eens na welke printjes misschien toch overbodig waren. Je kunt hier dan je printgedrag op aanpassen.

Share with your friends Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on Pinterest

Have your say