3 redenen om een steiger te gebruiken tijdens het schilderen

Tijdens het schilderen loop je vaak tegen een paar kleine probleempjes aan. Zo is het soms een beetje lastig om het plafond te bereiken of de randjes de goede kleur te geven. Een nog groter probleem kan de buitenkant van een pand schilderen zijn. Hier loop je al snel tegen de ellende aan dat het pand te hoog is voor je. Je kan een ladder gebruiken, maar een hele veilige oplossing is dit niet. Een steiger kan dan een betere oplossing zijn. Er zijn dan ook een aantal redenen waarom je het beste een steiger kan gebruiken tijdens het schilderen.

1 De kosten

De kosten van een steiger hoeven niet erg hoog uit te vallen. Daarnaast is het de meeste veilige methode om een steiger te gebruiken. Veiligheid gaat boven alles, dus waarom zou je het niet doen? Je kan ervoor kiezen om een steiger te kopen, maar dat kan een duur grapje worden. Een steiger huren is echter een veel goedkopere optie. Daarom wordt het dan ook erg aangeraden om een steiger te huren in plaats van te kopen. Vaak heb je dan ook nog het voordeel dat ze de steiger voor je in elkaar zetten, waardoor je dit een hoop extra moeite kan schelen.

2 Een rolsteiger

Een rolsteiger werkt net iets anders dan andere steigers. Ze zijn dan ook een stuk lichter en kleiner, waardoor ze makkelijk in gebruik zijn. Een rolsteiger bestaat uit meerdere werkvloeren en het geheel staat dan ook op wielen, zodat het geheel makkelijk kan rollen. Hierdoor kun je de steiger snel en makkelijk op een andere plek neerzetten. Het voordeel van een rolsteiger is dat je ze zelf in elkaar mag zetten, in tegenstelling tot andere vaste steigers.

3 Het is makkelijk

Een steiger opbouwen is niet moeilijk. Het gebruik van de steiger is niet moeilijk. En het verven van een huis met een steiger is helemaal een makkelijke manier. Door een steiger te gebruiken, kun je makkelijk in een dag je huis geverfd hebben. Zo voorkom je lange werkdagen en bereik je het gewenste resultaat in een korte periode.