4 tips voor een brocante inrichting

Brocante items in het interieur zijn al een paar jaar in. Brocante winkeltjes doen goede zaken bij een oudere én jongere generatie. Veel mensen vinden het lastig om te shoppen voor brocante items, want wat is mooi oud en past en wat is te verroest om nog wat mee te doen? In dit tips geven we een paar tips voor het inrichten van uw huis volgens de brocante stijl.

DIY

Brocante items kunnen onderverdeeld worden in vintage en oud nieuw. Oud nieuw bestaat uit producten die een vintage look hebben maar nieuw zijn. Zeker voor mensen met twee linkerhanden zijn deze nieuwe items een goede optie. Hierdoor weet u zeker dat na verloop van tijd uw deurtjes niet uit uw kast vallen. Toch is het ook voor de minder handige persoon leuk om zelf brocante items te maken met nieuwe spullen. Dit is gemakkelijk te doen door een kast in een oud roze kleur te verven en daarna lichtelijk op te schuren waardoor een lichtere plekken en verweerde plekken ontstaan. Neem hier vooral de randen mee met schuren, zodat het die echte vintage look krijgt.

Authentieke items

Het meest bijzondere aan brocante interieurs is meestal de unieke items die men nergens anders kan vinden. Neem dan ook de tijd om uw wooninrichting bij elkaar te sprokkelen. Mooie antieke interieur stukken kunt u op rommelmarkten vinden of op vlooienmarkten. Onze favoriet is de IJhallen markt in Amsterdam!

Make it personal

Heeft uw familie een familiewapen of een familiezaak? Dan is het super leuk om daar een emaillen bord van te laten maken. Dit kan bijvoorbeeld bij Willems Classics, die vanaf een enkel stuk kunnen produceren. Emaille kan tegen weer en wind en kan bijvoorbeeld ook in de tuin opgehangen worden.

Maak een kleurschema

Om orde te houden in uw huis is het handig om voordat u op zoek gaat naar meubilair een schema te maken van de kleuren en materiaalsoorten die u in uw huis wilt hebben. Gaat u voor donker hout, kies dan een lichte kleur om uw inrichting sfeervoller te maken. Gaat u voor veel licht hout dan kunt u met grijs hier een mooi contrast mee maken.

Heel veel plezier met het inrichten van uw brocante huis!