4 tips om sfeer in huis te brengen tijdens de koude winterdagen

De winter is nu echt begonnen. Het wordt kouder, regen verandert in sneeuw, en buiten is het voornamelijk grijs en ‘s avonds al vroeg donker. Maar dit betekent niet dat het in huis ook zo uitziet. Integendeel zelfs, een goede reden om over de aankleding van je interieur na te denken, en het huis sfeervol in te richten. Hieronder kun je een aantal tips lezen om de donkere weken door te komen.

Sfeervol licht
In de winter begint het al vroeg in de namiddag te schemeren en een uur later is het helemaal donker. Gordijnen en rolluiken gaan vroeg dicht, en je zou bijna het idee krijgen dat je binnen zit opgesloten. Om toch een aangenaam licht te verzorgen is het belangrijk om sfeervolle lampen aan te maken. Pas op dat je niet teveel licht, en te felle lampen aanschaft. Een dimbare lamp is in de winter echt een super oplossing.

Decoratie
Decoratie is een onderdeel van het interieur wat het hele jaar door eigenlijk niet mag missen. Maar vooral tijdens de koude winterdagen is het echt een must. Denk bijvoorbeeld aan een groot dienblad met veel kaarsen. Wissel af met kleuren, en verschillende groottes en soorten kaarsen. Voeg ook een winterse geurkaars toe. Dit laat je kamer helemaal opgeuren en geeft je een ontspannen gevoel. Een groot voordeel aan een dienblad met kaarsen is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen van bijvoorbeeld de woonkamer naar de eetkamer.

Kussens, dekens en vachtjes
Tijdens de winter is het heerlijk om buiten een wandeling te maken. Vooral als het heeft gesneeuwd is er niks mooiers en fijner dan buiten een frisse neus te halen. Het is natuurlijk wel belangrijk om je goed warm aan te kleden. Ook kan het erg glad zijn dus zorg dat je schoenen met veel grip aantrekt. Als je na een heerlijke wandeling weer thuis komt is het fijn om lekker op te warmen op de bank. Zorg voor heerlijke kussens en dekentjes waar je heerlijk onder kunt liggen. Een groot dierenvachtje voor op de grond geeft ook dat extra winterse sfeertje.

Extra aankleding tijdens de kersttijd
Kerstmis staat ook alweer bijna voor de deur. Tijdens deze feestdagen mag je nog extra alles uit de kast halen om het huis in heuse kerstsfeer te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een kerstboom en kerstverlichting zowel in huis als buitenshuis. Kleed de tafel mooi aan tijdens het kerstdiner met mooie servetten, kaarsen, kerststerren en bijvoorbeeld mooie kersttakken vanuit buiten.