Radiatoren en kozijnen als onderdeel van je interieur

Radiatoren en kozijnen hebben in huis voornamelijk een praktisch doel. Een radiator maakt het lekker warm in de woonkamer en kozijnen zorgen ervoor dat er extra licht naar binnen valt. Toch zonde dat er vaak alleen maar naar het praktische doel gekeken wordt, want zowel de radiator als de kozijnen vallen erg op binnen je woonkamer. Daarom is het juist goed om er extra aandacht aan te besteden. Hieronder geven wij je enkele tips om radiatoren en kozijnen onderdeel van je inrichting te maken.

Pas de kozijnen aan op jouw inrichting

De ontwikkeling van goede kozijnen heeft de afgelopen jaren niet stil gestaan. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat je tegenwoordig een grote diversiteit kozijnen kunt kiezen. Denk aan verschillende materialen, kleuren, stijlen en prijsklassen. Een kozijn hoeft dus niet alleen maar praktisch te zijn, want het is uitstekend te combineren met een mooie uitstraling.

Voor welke stijl ga jij?

Ga voor kozijnen die precies passen bij dezelfde stijl als dat jij je woning hebt ingericht. Heb je bijvoorbeeld een moderne inrichting? Kies dan ook voor moderne en strakke kozijnen. Houd je meer van landelijk? Dan kies je voor kozijnen met een zachtere kleur of met een houtlook.

Laat de kozijnen extra opvallen

Een andere mogelijkheid om kozijnen een onderdeel van het interieur te laten zijn, is door ze juist op te laten vallen. Kies bijvoorbeeld voor een donkere kleur waardoor de kozijnen net een lijst van een kunstwerk zijn. Het is wel voor de echte waaghals, maar ziet er ontzettend stoer uit. Durf jij het aan?

Radiatoren als eyecatcher in jouw woonkamer

Radiatoren geven in de winter heerlijke warmte af, maar de witte varianten zorgen nu niet bepaald voor extra sfeer in de woning. Gelukkig zijn er ook hiervoor enkele mogelijkheden om wel sfeer met radiatoren te creëren.

Werk de radiator weg met een radiatorombouw

Een van de mogelijkheden is een ombouw om de radiator te bouwen. Ben je een beetje handig? Dan kun je dit eenvoudig zelf maken van bijvoorbeeld hout. Er zijn wel een aantal zaken waar je aan moet denken. Houd bijvoorbeeld voldoende ruimte tussen de ombouw en de radiator zodat er nog voldoende warmte naar buiten kan. Vervolgens kun je helemaal los met je eigen ideeën en wensen. Zo maak je een unieke radiatorombouw die perfect past bij jouw stijl.

Ga voor echte design radiatoren

Een andere ontwikkeling die steeds populairder is, zijn de design radiatoren. Dit is een mooie combinatie tussen een functionele verwarming en een fraaie uitstraling. Radiatoren worden steeds vaker ontworpen als echt design item. Zo werk je die saaie radiator niet weg, maar maak je er juist een prachtige eyecatcher van.

Met bovenstaande tips maak je van jouw woonkamer in een handomdraai weer één geheel. Zo zie je maar weer dat je praktisch perfect kunt combineren met stijlvol en geniet je van het beste van twee werelden.