Dit zijn de 5 grote voordelen van oven gedroogd haardhout

Dit zijn de 5 grote voordelen van oven gedroogd haardhout
Er zijn verschillende voordelen te benoemen wanneer het gaat over gedroogd haardhout. Om een goed en veilig haardvuur te stoken, wil je uiteraard de beste kwaliteit haardhout om dit mogelijk te maken. Veelal wordt hier gedroogd haardhout voor ingezet omdat je hier snel en gemakkelijk mee uit de voeten kunt.

1 Laag vochtigheid percentage

Wanneer hout minder vocht bevat, zal het gemakkelijker kunnen worden ingezet voor de aanmaak van een haardvuur. Door het in een oven te drogen, haal je de vochtigheid er voor een groot deel uit en blijft er een vochtigheid percentage van 20% over. Je realiseert hiermee tevens een volledige verbranding en daardoor een hoger rendement. Je haalt simpelweg meer uit het hout dan wanneer dit nog meer vocht bevat. Het stoken van het hout is hierdoor bovendien minder schadelijk voor het milieu.

2 Geen schimmel of ongedierte

Haardhout moet vrij zijn van vocht. Wanneer je het te lang zou opslaan voor gebruik in de toekomst, zal er schimmel ontstaan en wordt het hout onbruikbaar. Bij hout dat je vers gekapt uit de natuur weghaalt en plaatst voor opslag bij je woning kan tevens ervoor zorgen dat er ongedierte als maden of houtmijt en termieten aan je woning gaan wegknagen. Oven gedroogd haardhout wordt zo heet bewerkt, dat ongedierte niet overleeft.

3 Geur en kleur behouden

Bij het kiezen van oven gedroogd haardhout wil je uiteraard wel de originele geur en kleur behouden. Wanneer je hout droogt in een oven, gaan de kleur en geur niet verloren en zul je het hout op een prettige manier kunnen opslaan. Tevens zal de geur vrijkomen tijdens het branden en kun je hier volop van genieten. Er gaat niets van de schoonheid van het hout verloren, waardoor een haardvuur optimaal genot wordt.

4 Direct stookbaar

Naast dat het volledig valt op te branden, is gedroogd haardhout tevens direct stookbaar. Doordat het vocht er voor een groot deel uit is opgelost, kan het vuur gelijk het hout als brandstof nemen. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat het vuur brandt. Zeker in de winter is dit een groot voordeel.

5 In pallets verkrijgbaar

Je hoeft al het werk niet meer zelf te doen. Bij Openhaardhout-gigant.nl is al het hout reeds voorbewerkt en kun je deze in pallets kopen. Zo heb je gelijk het juiste aantal hout in opslag en kom je met een gerust hart de winter door. Het hout heeft al de omvang die het nodig heeft voor direct gebruik en zal hierdoor ook minder ruimte innemen. Je kunt zo meer haardhout in opslag leggen.