5 Handige tips om een friteuse schoon te maken

De frituurpan is misschien wel het moeilijkst schoon te maken product dat je in huis hebt. Het is dan ook een helse taak om dat ding weer schoon te krijgen, maar als je onderstaande tips opvolgt, blinkt jouw friteuse weer binnen no time.

  1. Bereid je goed voor

Het allerbelangrijkste wanneer je aan deze taak begint, is dat je zorgt dat er geen stekkers meer in het stopcontact zitten. Door je verder goed voor te bereiden op de schoonmaak van de friteuse, neem je al iets van de frustratie weg die deze taak teweegbrengt. Zorg dat alle middelen die je nodig hebt bij de schoonmaak klaarstaan, en verzamel ook vast alle bijbehorende attributen, zoals bijvoorbeeld een frietsnijder.

  1. Haal alles uit elkaar

De volgende stap is om alle onderdelen uit elkaar te halen. Op deze manier kun je overal een stuk beter bij en kun je het dus een stuk beter schoonmaken. Daarnaast kun je jezelf op die manier eventueel werk besparen, want sommige onderdelen kunnen misschien wel in de vaatwasser. Zorg er wel voor dat wanneer je alles uit elkaar haalt, je nog weet hoe het weer in elkaar moet. Maak desnoods een klein tekeningetje als geheugensteuntje.

  1. Gebruik afwasmiddel

Wanneer alles eenmaal klaarstaat en uit elkaar is gedraaid, kan het echte werk beginnen. De beste tip is om aan de slag te gaan met afwasmiddel. In de friteuse wordt natuurlijk voedsel gebakken in vet, en afwasmiddel werkt sterk ontvettend. Maak dus een sopje met flink wat afwasmiddel en sla je slag. Een tip is wel om het sopje vaak te verschonen, op die manier zal je een schoner resultaat krijgen.

  1. Houd het bij!

Helaas hebben we als particulier geen echte horeca friteuse, dus zullen we meer moeite moeten doen om de frituurpan te onderhouden. Het is daarom ook zaak om dit onderhoud bij te houden. Niet alleen blijft de frituurpan dan veel langer goed, ook is de kwaliteit van het voedsel dat uit de pan komt dan veel beter. Je zult veel meer van je frietjes genieten wanneer je de frituurpan regelmatig schoonmaakt. Daar bovenop komt nog dat je jezelf gewoon heel wat werk bespaart door de schoonmaak regelmatig bij te houden.

  1. Puntjes op de i

Heb je bovenstaande tips allemaal opgevolgd, zorg dan nog even voor een goede afronding. Wanneer je alles schoon gemaakt hebt, zorg dan dat je alles goed droogt. Vergeet bij de schoonmaak de buitenkant van de pan niet. Zet de pan ook gelijk weer netjes in elkaar, zodat je de volgende keer de pan gelijk kunt gebruiken. Vul de pan vervolgens weer met vet, en je zult genieten van je vers gebakken frietjes en snacks!