Met deze 5 ideeën is een ontbijt op bed pas echt een feestje

Met deze 5 ideeën is een ontbijt op bed pas echt een feestje
Niets is zo leuk als ontbijt op bed. Even niet vroeg het bed uit hoeven om een ontbijt te regelen voor jezelf en het gezin, maar zelf eens langer uit kunnen slapen en genieten van al het lekkers dat je krijgt voor geschoteld door iemand anders. Ook als je geen gezin hebt, waarbij jij altijd degene bent die voor iedereen klaar staat, kan een ontbijt op bed een aangename verrassing zijn. Je kunt zo de gezelligheid van de avond ervoor nog wat verder uitstrekken en samen met je partner op bed blijven hangen tot de middaguurtjes. Een romantisch ontbijt is een goed begin van de dag.

1 Heerlijke hapjes

Om een geslaagd ontbijtje te maken, heb je uiteraard goede ingrediënten nodig. Hiervoor kun je denken aan heerlijke versgebakken en knapperige broodjes, belegd met boter, kaas, sla of komkommer, versgeperste jus-d’orange, aardbeien, croissantjes, flensjes en andere fruitsoorten. Zo is er voldoende keuze en zitten er voldoende lekkere producten tussen om van het ontbijt een succes te maken.

2 Champagne

Wil je helemaal uitpakken, dan kun je zelfs glazen champagne op het dienblad plaatsen. Dit spreekt natuurlijk nog meer aan en maakt het geheel nog een stuk romantischer. Je kunt ook kiezen voor een roerei of een omelet, waaraan je tomaat en of paprika toevoegt. Zo wordt het ontbijtje naast een leuke attentie ook nog supergezond.

3 Decoratie

Naast de heerlijke etenswaren is het belangrijk om het ontbijt aan te kleden met verrassende decoratie. Zo kun je je vriendin of vrouw nog meer verrassen en zal ze onder de indruk zijn van je creativiteit en inzet. Je kunt bijvoorbeeld het ontbijtje aankleden met accessoires als mooie bloemen op het dienblad of het toevoegen van een krant om rustig in bed te kunnen lezen. De bloemen maken de verrassing nog lieflijker en tonen de moeite die je hebt gedaan om er een mooie ochtend van te maken.

4 Een kleine attentie

Je kunt uiteraard tevens een klein cadeautje op het dienblad plaatsen, waarvan je zeker weet dat ze hier superblij mee zal zijn. Dit kan iets zijn waarvan ze houdt, een klein sieraad, of iets dat aansluit bij een interesse of hobby van je vriendin. Of je schrijft een klein gedichtje, waarmee je haar emotioneel mee kunt beroeren. Hieruit blijkt persoonlijke betrokkenheid en dit maakt elk ontbijtje tot een slaand succes.

5 Bedtafels

Om het dienblad succesvol boven op bed te krijgen, zonder dat alles ervan af valt zodra jullie beiden weer onder de dekens kruipen, is het verstandig om deze op een bedtafel te plaatsen. Bedtafels zijn ideaal voor ontbijtjes op bed, aangezien het dienblad met al het lekkers hierbij veilig en stabiel staat. Dit voorkomt veel ellende en je ontbijt op bed zal zo niet in de soep lopen.

Ontbijt je toch liever in de keuken? Bekijk hier onze tips voor het kiezen van een prachtkeuken!