5 lifestyle trends die je niet mag missen

Het einde van 2016 is in zicht. We hebben al veel trends voorbij zien komen, maar welke trends op het gebied van lifestyle kun je nog verwachten? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

  1. Minder vlees eten

Er zijn steeds meer flexitariërs in Nederland. Flexi-wat? Flexitarisme houdt in dat je drie of meer dagen per week geen vlees eet. Flexibel omgaan met vlees eten dus.
Flexitarisme heeft meerdere voordelen. Zo is het beter voor het milieu, beter voor het welzijn van dieren en beter voor je gezondheid. Volgens het Voedingscentrum is 55% van de Nederlanders flexitariër. Deze trend lijkt zich de komende jaren nog flink door te zetten.

  1. De e-sigaret

Dat roken slecht voor je gezondheid is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Steeds meer rokers stappen dan ook over op de elektronische sigaret (bijvoorbeeld de Zensations e-sigaret), waar een stuk minder schadelijke stoffen in zitten dan in een gewone sigaret. De e-sigaret wordt ook veel gebruikt om te stoppen met roken, aangezien er minder nicotine vrijkomt dan bij een gewone sigaret. Je zult de e-sigaret dan ook –in verhouding tot de gewone sigaret- meer en meer gaan zien in het straatbeeld.

  1. Nachtelijk dineren

Dé foodtrend van de afgelopen jaren was de opkomst van de foodtrucks. Maar die mag je nu weer vergeten. Nachtelijk dineren wordt het namelijk helemaal, en dan bedoelen we niet de snackbar waar je na het stappen nog een patatje speciaal kunt halen, maar ‘echte’ restaurants. Steeds meer restaurants plannen speciale nachtelijke evenementen in. Fijn voor de nachtbrakers onder ons!

  1. Locatieonafhankelijk werken

Thuiswerken en flexwerken is bij veel bedrijven wel aardig ingeburgerd, maar de upcoming trend van het moment is de ‘digital nomad’, oftewel de mens die vanaf iedere plek kan werken en dus onafhankelijk is van de locatie. Er is steeds meer software en er zijn steeds meer tools voorhanden om een virtueel kantoor te runnen, waardoor bijvoorbeeld reizen en werken prima samen gaan.

  1. Fashion: ripped, cargo, patchwork & ruit

Ook op het gebied van mode zien we duidelijke trends: cargo, afgeleid van de military trend, wordt het helemaal. Deze look bestaat uit stoere, avontuurlijk ogende blouses,shirts en broeken in de tinten beige, bruin en groen.

De ripped (gescheurde) denim-trend blijft voorlopig ook nog aanhouden, evenals de stoere, geblokte overhemden voor mannen en vrouwen. Vooral de roodgeblokte overhemden zijn fashionable. Als laatste fashiontrend zien we veel patchwork, zoals kniestukken.