5 manieren om jouw kledingkamer stijlvol in te richten

Een eigen kledingkamer is lang niet alleen meer de droom van elke vrouw. Ook mannen houden van het overzicht waarmee ze handig hun favoriete outfit kiezen kunnen. Toch blijkt de inrichting van de kledingkamer lang niet altijd even eenvoudig te zijn. Een familiefoto? Een standbeeld? Of toch maar een grote sierplant? Veel is afhankelijk van de manier waarop je jouw kledingkamer wenst in te richten. Wij geven alvast vijf verschillende manieren om jouw kledingkamer stijlvol in te richten.

Creëer een open gevoel in jouw kledingkamer

Het is een beetje het concept van een kledingkamer: wandelen tussen jouw garderobe. Als een kind in een speelgoedwinkel, zo moet je je voelen. Enkel een open gevoel kan dat garanderen. Kies daarom voor zichtbare kledingrekken waar houten of metalen hangers het beeld sieren. Plastic kledinghangers zijn over het algemeen not done: dat geeft te weinig rust en ziet er eigenlijk niet zo net uit. Om die rustige vormgeving te bekomen, kies je bovendien voor kasten en planken uit één serie. Combineren doe je dus maar beter niet.

Vergeet naast de kledingrekken ook niet te spelen met de planken. Zo kan je bijvoorbeeld aan de linkerkant voldoende ruimte voorzien voor de grotere kledingstukken terwijl je rechts middenin een plankje voorziet waar je jouw handtas en enkele leuke accessoires zichtbaar kan opbergen. Tot slot werk je het geheel af met leuke accessoires, enkele mooie lijsten en een kunstzinnig gevoel. Onthoud wel: less is more. Te veel accessoires botsen vaker wel dan niet met het open gevoel dat we wilden creëren.

Kleine kamer? Kies voor de minimalistische stijl

Het introduceren van de Scandinavische minimalistische stijl is een ideale manier om een kledingkamer met een beperkte ruimte toch groter te laten lijken. Hier kies je in de eerste plaats voor de combinatie met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Wit staat bijvoorbeeld heel goed. Werk persoonlijke spullen weg in deurtjes en laden en zorg ervoor dat ze niet afleiden. Een enkel decoratiestuk kan, maar grote stukken behoren echt wel tot het verleden.

Hang niet al te veel kledingstukken aan de zichtbare kledingrekken, leg een leuk en warm tapijt en kies voor een kleine sierlijke kruk. Een nette minimalistische kledingkamer kan zeker ook een levendig gevoel gebruiken. Plaats misschien enkele boeken haaks op elkaar met een leuke zwarte lamp erbovenop. Zo lijkt ook de minimalistische stijl te leven.

Functionele en stijlvolle inrichting van de kledingkamer

Stijlvol is leuk, maar het moet natuurlijk ook functioneel blijven. Vooral bij de minimalistische stijl zien we dit tegenargument wel vaker ten tonele verschijnen. Naast het beperkt zichtbare van onze garderobe zullen we hier slim met andere ruimtes om moeten springen. Vooral in de verdoken opbergvakken zullen we de ruimte optimaal moeten benutten.

Het gebruik van een op maat gemaakte indeling is dan ook aangeraden. Een idee is om bij een beperkte breedte deurtjes te voorzien waarin zich een fashion trolley bevindt. Na het openen van het deurtje even de trolley uit laten rijden en je krijgt meteen heel wat kledingstukken te zien. Op die manier spring je extra functioneel om met de beschikbare ruimte. Voorzie eventueel een rail als je de trolley extra stevig wenst te bevestigen.

Plaats je een bank in de kamer? Kies dan voor een model met inwendige verborgen opbergruimte. Uiteraard kies je tot slot ook voor verlichting in de verborgen hoekjes, zo blijft de ruimte niet alleen maximaal bruikbaar maar ook gewoon heel praktisch.

Een chique kledingkamer voor heren

Uiteraard kunnen ook heren houden van hun kledingkamer. Vaak wordt het dan gebruikt om hun mooiste pakken, dassen en aktetassen in op te bergen. In de praktijk vergt dat een volledig andere inrichting.

Hier zien we vaak donkere houtsoorten terugkomen. Ook de vloeren en het plafond zijn vaak iets donkerder. Dat kan zeker, maar dan is het wel belangrijk om voldoende verlichting te voorzien. Kies daarom voor kastverlichting en spots middenin de kledingkamer. Vooral daglichtlampen zijn hier aangeraden. In het midden van de kamer plaats je dan weer een witte zitbank en een tafeltje. Een tapijt dat de overgang tussen de witte zitbank en de donkere planken moet bewerkstelligen, is eveneens een aanrader voor een chique en stijlvolle kledingkamer voor heren.

Ruimte voor de sierraden

Tot slot een laatste idee: haal de bank weg en plaats centraal in de kledingkamer een leuke kast met vele laden. Niet alleen kan je hier heel wat spullen in kwijt, leuker wordt het indien de kast ook bovenaan van een glasplaat is voorzien. Zo kan je jouw mooiste sierraden stijlvol etaleren terwijl je rondom de kast op zoek gaat naar de leukste kledingstukken. Voor heren is het ook een goed idee om hun uurwerken en dassen stijlvol tentoon te stellen.

Laat de kast uiteraard komen in dezelfde stijl als de andere kasten en plaats uiteraard een mooie daglichtlamp boven de centrale kast. Deze inrichtingsmethode is ideaal voor de inrichting van de grotere kledingkamers. Leuke plantjes werken het resultaat hierbij helemaal af. Eerder formuleerden we overigens al handige tips om een grote ruimte alsnog sfeervol en knus in te richten.