5 manieren om je tuin helemaal af te maken

Als het eenmaal weer voorjaar is, springt bijna iedereen weer naar buiten om te gaan tuinieren. Het zonnetje komt weer door en dan is het extra lekker om weer buiten te kunnen zijn. Ook al is de regen wel goed voor de tuin. Om je tuin helemaal af te maken zijn er aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

1. Betonbielzen

Beton is niet iets wat je vaak ziet in tuinen en vaak hebben mensen er een beetje een statig beeld over. Beton wordt immers voor veel flats en andere gebouwen gebruikt. Echter kan beton een prima keuze zijn om te gebruiken in de tuin. Betonbielzen worden gebruikt als een soort omheining. Met behulp van betonbielzen kun je bijvoorbeeld een patroon in planten doorbreken en er zo een omrastering bij plaatsen. Op deze manier kan je verschillende ‘perkjes’ maken met planten en zijn ze toch van elkaar gescheiden voor een strakke uitstraling.

2. Planten

Iedere tuin bestaat uit planten. Platen geven een frisse en gezellige sfeer aan een tuin. Je kunt afwisseling in je tuin aanbrengen door een beetje te spelen met het soort planten. Maar voor de planten zijn er ook veel tips. Haal bijvoorbeeld regelmatig de uitgebloeide bloemen weg en vergeet niet om ze water te geven als het een droge periode is. Daarnaast is het ook belangrijk om de aarde goed te blijven schoffelen.

3. Een plekje om uit te rusten

Naast dat tuinen voornamelijk uit natuur bestaan, is een plekje om te zitten ook een must voor de tuin. Met een eigen plekje in de tuin kun je genieten van de vogels en de tuin zelf. Zo is het idee om een terras aan te  leggen en daarbij een loungeset te plaatsen. Ook een eettafel voor buiten is een optie, omdat je op deze manier ook fijn buiten kan ontbijten of kan dineren.

4. Een barbecue

Een andere optie om te dineren in de tuin is een barbecue. Bij het kleinste zonnestraaltje rent half Nederland naar de slager om vlees en vis in te slaan, om het vervolgens buiten op de barbecue op te bakken.  Een barbecue is dus ook iets wat niet kan ontbreken in je tuin.

5. Een regenton

Waar veel mensen niet aan denken is een regenton. Een regenton vangt de regen op en bewaart dit in de ton, zoals de naam al zegt. Een regenton is makkelijk te gebruiken om de tuin water te geven. Dit is ook nog eens erg duurzaam, omdat het gevallen water zo hergebruikt kan worden, in plaats van water uit de waterleiding te gebruiken. En daarnaast is het ook nog eens gratis.