5 manieren om jouw woning helemaal in kerstsfeer te brengen

De kerst staat voor de deur. Dat betekent natuurlijk maar één ding. Je kunt helemaal losgaan op het versieren van je woning en een gezellige sfeer creëren. Dit is echter veel makkelijker gezegd dan gedaan. Het hangt immers van veel zaken af of je er ook echt succesvol in zal zijn. Aan de hand van een aantal tips kun je echter nauwelijks nog fouten maken op dit gebied en kom je in een echte kerstsfeer.

1. Er is licht
Als je ergens mee moet beginnen, laat het dan de kerstverlichting zijn. Licht is er in vele vormen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de beroemde kerstlichtjes die in kerstbomen of langs dakgoten kunnen worden gehangen. Daarnaast zijn er allerlei andere zaken, zoals verlichte sterren en dergelijke die sterk sfeer verhogend kunnen zijn. Let wel goed op dat de kleuren van de verlichting goed bij elkaar passen, dit kan namelijk nogal verschillen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Kabeldirect wat goed bij elkaar past.

2. Kersttaferelen
Een vorm van decoratie die de laatste jaren sterk is opgekomen is die van de kersttaferelen. Dit zijn de huisjes en attracties en dergelijke die je misschien wel kent van tuincentra. Zoals ze daar worden opgebouwd tot een echt kerstdorp, dat kun je natuurlijk thuis ook. Vooral de tafereeltjes met licht en beweging zijn leuk. Dit kost wel, net als kerstverlichting, stroom. Zorg dus dat je de zaken goed op orde hebt. Zo kun je een echte kerstsfeer neerzetten.

3. De boom
De sfeer die je neerzet hangt niet alleen van het licht af. Ook de geur is belangrijk. Bedenk eens een geur die echt goed bij kerst past. Dit is natuurlijk de geur van dennenbomen. Het kan dus niet anders of ook je kerstboom is één van de eerste zaken die je op orde brengt wanneer je een kerstsfeer wilt gaan neerzetten. De boom zelf, met daarin de slingers, ballen, lichtjes, piek en al het andere, zijn vaak het middelpunt van de kerstviering. Geen wonder dat de gezelligheid hier sterk mee samenhangt.

4. Binnen en buiten
Wil je gezelligheid uitstralen, houd dan niet alles voor jezelf. Daarmee wordt bedoeld dat je ook na moet denken aan het versieren van de buitenzijde van je woning en ook aan de tuin. Dit maakt het een geheel en dit kan beide kanten op werken. Van buiten is al ver te zien waar het gezellig is terwijl binnen de sfeer alleen maar nog sterker benadrukt wordt door de leuke lampjes die je in het donker buiten kunt zien. Dit werkt natuurlijk extra goed als het ook nog eens wil sneeuwen.

5. Cadeautjes inpakken
Het is goed om zo vroeg als mogelijk de cadeautjes klaar te hebben die elk familielid krijgt. Hoe eerder ze er liggen, hoe beter dit is voor de sfeer. Iedereen vindt het spannend en kijkt vol verwachting uit naar wat er komen gaat. Bovendien staan ze ook gewoon heel leuk onder een mooie boom. Probeer alle familieleden dus aan te sporen om zo vroeg als mogelijk de cadeautjes te kopen en onder de boom te leggen.