De 5 nieuwe trends in badkamerland

De 5 nieuwe trends in badkamerland
Je kunt altijd rekenen op nieuwe ontwikkelingen binnen het design van sanitair en badkamers. De fraaiste en luxueuze uitvoeringen zijn steeds vaker voor iedereen beschikbaar, waardoor je kunt genieten van de meest verbluffende foefjes en bijzonderheden in je oude vertrouwde badkamer. Zeker als je toe bent aan een geheel nieuwe make-over is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de 5 nieuwe trends in badkamerland. Zo hoef je het jezelf niet achteraf zwaar aan te rekenen, wanneer de laatste prachtige gadgets aan je voorbij zijn gegaan. Breng jezelf op de hoogte, zodat je precies weet wat er verkrijgbaar is en geniet met volle teugen van de verbluffende opties.

Trend 1. Regendouche in badkamer

Eén van de nieuwste douches die beschikbaar zijn, is de regendouche. De regendouche van Badkamerdepot biedt je de ervaring van een warme zomerse regenbui, in de beschutting van je eigen badkamer. Doordat de kop van de regendouche recht boven je hoofd hangt, valt het water ook direct op je hoofd naar beneden, waarbij het de illusie creëert van een heuse regenbui. Vaak kun je kiezen uit een ronde of vierkante douchekop, die redelijk groot van omvang is. Hierdoor wordt het effect nog meer versterkt en kun je heerlijk ontspannen na een dag hard werken.

Trend 2. Vrijstaand bad

Een ander onderdeel dat prachtig zal staan in je badkamer en waarmee je iedereen kunt imponeren, is een vrijstaand bad. Een vrijstaand bad kan in elk type badkamer geplaatst worden, maar zal eerder tot zijn recht komen in een grotere badkamer. Er zijn hierin veel verschillende soorten uitvoeringen mogelijk, van strak naar modern tot klassiek en romantisch. Ook de materialen kunnen naar eigen wens worden gekozen. Een ultieme ervaring van een vrijstaand bad is uiteraard het Romeinse bad op pootjes.

Trend 3. Ronde spiegels

Een onderdeel waarmee je zeker indruk kunt maken en je badkamer mee kunt onderscheiden, is het gebruik van ronde spiegels in de badkamer. Vaak kenmerken vierkante of rechthoekige spiegels de uitstraling van de badkamer, echter door het plaatsen van ronde spiegels krijg je gelijk een heel ander gevoel. Het strakke, moderne maakt zo plaats voor speelse ronde vormen, die gecombineerd kunnen worden met verschillende formaten.

Trend 4. Waskommen als wastafel

Nog steeds immens populair is het gebruik van waskommen als vervanging van ingebouwde wastafels. Je kunt zo een decoratieve uitstraling realiseren en bepalen van welk materiaal de waskommen gemaakt moeten zijn. Het is een ware blikvanger in elke badkamer.

Trend 5. Decoratieve tegels

Een badkamer hoeft geenszins saai of strak te zijn. Het plaatsen van decoratieve tegels biedt de badkamer vaak een meer creatieve uitstraling, waar je met hartenlust in kunt variëren. Deze zijn in verschillende vormen en uitvoeringen verkrijgbaar.