5 tips om op je maandlasten te besparen

Een hoge rekening aan het einde van de maand is iets waar echt niemand op zit te wachten. Daarnaast heb je de vaste lasten iedere maand, die niet voor niets de vaste lasten heten. Ze zijn vaak aan de hoge kant en eigenlijk wil je er liever helemaal geen geld aan uitgeven. Toch moet iedereen aan het einde van de maand gas, water en licht betalen, terwijl je liever uit eten gaat. Daarom zijn hier een paar tips, waarmee je kan besparen op de maandlasten.

1 Alles in 1 pakketten

Bij veel bedrijven is het mogelijk om te kiezen voor alles in 1 pakketten. Met een alles in 1 pakket heb je, zoals de naam al zegt, zitten meerdere faciliteiten bij elkaar voor een vaste prijs. Zo kun je bijvoorbeeld je internet, telefoon en televisie in een alles in één pakket hebben, waardoor je uiteindelijk minder betaald, dan wanneer je al deze componenten los van elkaar betaald.

2 Kijk naar wat je echt gebruikt

Voor veel opties in huis gelden, dat je er vaak geld aan uitgeeft, terwijl je het eigenlijk helemaal niet gebruikt. Neem bijvoorbeeld het televisieabonnement. Tegenwoordig kijkt het grote deel van de bevolking televisie op internet, op bijvoorbeeld netflix. Is het dan nog echt nodig om veel geld uit te geven aan 200 zenders, of heb je er misschien ook genoeg aan om met 20 zenders televisie te kijken. Op deze manier kun je dan bijvoorbeeld besparen op de televisie kosten.

3 De zorgverzekering

In een groot gezin is de zorgverzekering een grote last in de geldpot. Iedere maand kost de premie voor de zorgverzekering aardig veel geld. Hier zou je op kunnen besparen. Je kan dan bijvoorbeeld kijken naar de goedkoopste aanbieder, maar ook naar wat je allemaal nodig hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om voor het hele gezin bijvoorbeeld een reisverzekering af te sluiten. Hierdoor geniet je allemaal van de verzekering, maar betaal je in principe maar voor 1 persoon.

4 Sparen

Door iedere maand een vast bedrag te sparen, kun je ook besparen. Als je bijvoorbeeld elke maand 50 euro op de spaarrekening zegt, heb je aan het einde van het jaar toch weer 600 euro gespaard. Dit lijkt heel weinig, maar als je dit ieder jaar doet, dan loont het wel.

5 De belastingaangifte

Die blauwe envelop eens in de zoveel tijd op de deurmat is voor veel mensen reden tot paniek. Echter is de belastingdienst af en toe ook wel zo coulant om geld terug te geven. Dit lijkt juist geen reden tot paniek. Door elke keer goed de belastingaangifte te doen, kun je flink besparen en uiteindelijk veel geld terug krijgen.

1 gedachte over “5 tips om op je maandlasten te besparen”

  1. Mensen die een zakelijk alles in 1 pakket hebben kunnen dit in de meeste gevallen helemaal niet volledig van de belasting aftrekken. Ze zijn daarom goedkoper uit met een normaal particulier abonnement. Je kunt dit enkel en alleen volledog aftrekken als je alle drie de diensten ook echt zakelijk gebruikt en voor je klanten nodig hebt.

Reacties zijn gesloten.