5 tips om de woonkamer op te ruimen

Het kan best lastig zijn om de woonkamer op orde te houden. Er komen altijd diverse spullen en accessoires het huis in, maar daardoor stapelt het zich ook allemaal maar op. Dit is natuurlijk geen fijne omstandigheid om in te leven. Wanneer je je woonkamer op orde wilt houden, dan kan je dat het best doen aan de hand van deze tips.

1. Doe het dagelijks

De beste tip om je woonkamer op te ruimen is dat je het niet zo ver laat komen. Anders gezegd het is vooral verstandig om de rommel die je maakt ook direct weer op te ruimen. Heb je iets gebruikt, laat het dan niet staan. Heb je gestofzuigd, zet de stofzuiger terug in de kast. Heb je de was gevouwen, breng het dan naar de inloopkast.

2. Kleine stapjes

Wanneer je het dan toch een beetje te ver hebt laten komen en de troep is een beetje opgestapeld, dan is het het best om dit stapsgewijs op te lossen. Je kan dit doen door bijvoorbeeld zolang als dat nodig is iedere dag een klein deel te doen. Dit kan bijvoorbeeld elke keer een deel van de kamer zijn.

3. Zorg voor voldoende ruimte

Het is belangrijk om te begrijpen dat rommel in de kamer vaak ontstaat omdat er niet voldoende opslagruimte is. Dit kan je oplossen door te zorgen dat je meer leuke kasten in huis hebt staan. Kasten zijn namelijk ook nog eens leuke meubelstukken om je kamer te verfraaien.

4. Leg een systeem aan

Het is verstandig om meer systematisch te gaan werken. Zorg dus dat je van tevoren een plan hebt met betrekking tot wat je met de spullen wilt doen. Dit maakt het ook gemakkelijker om dingen die in de toekomst nieuw binnenkomen snel op te ruimen. Zelfs wanneer je niet direct tijd hebt.

5. Wees kritisch

Wanneer je spullen gaat opruimen, durf dan kritisch op jezelf te zijn. Bekijk bij alles of je het nog wel echt nodig hebt. Wanneer dit niet het geval is, doe het dan weg. Dit kan je bijvoorbeeld doen met spullen die je al meer dan een jaar niet hebt aangeraakt. Stel jezelf maar eens de vraag hoe groot de kans is dat dit in het komende jaar wel gebeurt.