5 Tips voor een romantische herfsttuin

De herfst is één van de mooiste seizoenen in de natuur. Alleen in de herfst laten bomen en struiken hun mooiste kleuren zien. Veel mensen besteden niet zoveel aandacht aan hun tuin in de herfst en dat is best jammer. Buiten zitten wordt minder omdat de temperatuur lager wordt. Dus och, laat die tuin maar zitten, dat zien we volgend voorjaar wel weer. Terwijl juist in de herfst je tuin er prachtig bij kan liggen. Met deze tips geniet je ook in de herfst van een mooie tuin.

1. Mooie bloeiende planten voor de herfst

Behalve de bekende herfstasters zijn er nog meer planten die in de herfst of tot in de herfst hun bloemenpracht laten zien. Laat je door een vakman adviseren welke struiken en planten je in je tuin kunt zetten als je ook in de herfst van bloemen wilt genieten.

2. Gebruik een terrasverwarmer

Wil je toch buiten zitten terwijl het qua temperatuur eigenlijk niet aangenaam meer is? Je kunt gebruik maken van een gezellige terrasverwarmer. Hierin kun je hout maar ook andere materialen verbranden om een lekker warm vuurtje te stoken. Veel van deze terrrashaarden zijn veilig omdat ze gebruik maken van een gesloten verbranding. Direct contact met het vuur is dan niet mogelijk tenzij de deur wordt geopend om nieuw hout op het vuur te leggen.

3. Maak het gezellig met tuinmeubelen

Wil je ook in de herfst nog lekker buiten zitten, maak het dan gezellig en comfortabel met mooie banken en stoelen van Tuinmeubelen.nl. Hier vind je een ruime keuze aan meubels voor in je tuin in diverse uitvoeringen. Kies een heerlijk comfortabele loungeset, een mooie tuintafel of gezellige stoelen voor op het terras. En vergeet ook zeker de terrasverwarming niet meteen mee te bestellen voor extra comfort als het ’s avonds snel afkoelt.

4. Maak de tuin alvast klaar voor de winter

De herfst is ook de tijd om voorbereidingen te treffen voor het nieuwe seizoen. Wil je in het voorjaar genieten van sneeuwklokjes en krokusjes die de lente aankondigen? Dan is het nu de tijd om de bollen in de grond te stoppen. Dat geldt ook voor tulpen in allerlei kleuren. Narcisbollen kun je in principe in de grond laten zitten, deze zijn winterhard. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid kun je het blad laten afsterven waarna de bol het jaar daarna weer uit zal lopen.

5. Mooie tuinverlichting verhoogt de sfeer

Je kunt je tuin extra gezellig maken met sfeervolle tuinverlichting Deze is in vele uitvoeringen te koop. Door een timer te plaatsen of een detector voor invallende duisternis kun je ervoor zorgen dat de verlichting automatisch in- en uitschakelt op momenten dat jij dat wilt.