5 Tips voor een warmere woonkamer

Een warmere woonkamer kan op meerdere manieren worden opgevat. Het gaat er natuurlijk om dat je je er meer op je gemak gaat voelen. Daar kan je wat aan doen met behulp van wat leuke tips voor het inrichten. Deze vijf kunnen daarom goed van pas komen. Zo straalt je woonkamer direct de warmte uit die je wenst.

1 Op de vloer
Wie een woonkamer gaat inrichten, doet er goed aan om hem dan ook in zijn geheel in te richten. Vergeet dus ook niet aan een vloerkleed te denken. Juist een kleed op de vloer maakt er een geheel van. Een keuze voor een mooi kleed met goede kleuren zorgt voor een behaaglijk gevoel. De opties hierin zijn eindeloos voor elke woonkamer.

2 De kleuren
Wat je ook kiest, denk er altijd aan wat kleur voor je kan doen. Begin dus altijd met het opstellen van een kleurplan. Welke kleuren wil je bij elkaar combineren en welke uitstraling zal dit geven? Wil je ontspannen? Zoek hier dan de juiste kleuren bij. Wanneer je hier uit bent, dan kan je daar de juiste spullen bij gaan zoeken. Zo kan je het gevoel nog verder versterken.

3 Licht en donker
Wat geldt voor de kleuren, geldt natuurlijk ook voor het licht. Dit is alleen maar nog sterker gaan gelden met bijvoorbeeld de opkomst van ledverlichting in allerlei vormen. Wanneer je dus zeker wilt zijn van een goede warme uitstraling, dan doe je dat aan de hand van een goed uitgebalanceerd lichtplan. Doe dit op dezelfde wijze als het opstellen van een kleurenplan.

4 Plafond en muur
Zoals eerder al aangegeven werd bij het vloerkleed, is het vooral van belang om de hele woonkamer als geheel te beschouwen. Juist wat je op de vloer, de muren en het plafond doet zal van groot belang zijn voor de warme uitstraling die je zoekt. Dit geldt niet alleen voor de kleuren, maar zeker ook voor accessoires die je ophangt. Spiegels en schilderijen zijn voorbeelden.

5 Het raam
Tot slot is het ook belangrijk om na te denken over de ramen. De ramen op zichzelf zijn niet direct belangrijk, maar wel wat je ervoor hangt. De gordijnen bijvoorbeeld zijn van flink belang om te zorgen dat je woonkamer een echte warme, fijne uitstraling krijgt. Houd je aan deze tips en het bezoek zal graag langskomen.

Wil je meer handige tips? Bekijk dan ook onze tips voor het kiezen van een nieuwe keuken.