5 tips voor het winterklaar maken van de voorkant van jouw woning

Er zit nogal een flink verschil tussen de zomer en de winter als het gaat om het klimaat in Nederland. Dit is vanzelfsprekend logisch, maar dit heeft zijn weerslag op je woning. Daarom is het altijd belangrijk dat je jouw woning winterklaar maakt. Je vindt hier 5 belangrijke tips.

1. Werk veilig
Nog voor je aan praktische tips kunt denken is het eerst belangrijk om aan je eigen veiligheid te denken. Dat betekent dus dat je moet zorgen dat goede gereedschappen en materialen hebt om mee te werken. Een steiger is bijvoorbeeld belangrijk. Die kan je bijvoorbeeld bij www.steigervoorweinig.nl vinden. Dit voorkomt een flink aantal problemen.

2. Neerslagbestendig maken
Begin altijd met het schoonmaken van de dakgoten. In winter heb je bijna altijd zekerheid van veel neerslag. Dit kan regen, sneeuw of hagel zijn. Dit moet natuurlijk wel op een goede manier weg kunnen stromen. Lekkage brengt immers veel vervelends met zich mee. De dakgoten ontdoen van bladeren en oude vogelnesten is dus essentieel.

3. Loop de randjes na
Een goede ventilatie in de woning is natuurlijk belangrijk, maar dan wel op de juiste manier. Loop daarom altijd randjes langs bijvoorbeeld deuren en ramen na. Hier kan namelijk flink wat tocht doorheen sijpelen. Dit zorgt voor een veel te hoge energierekening terwijl dit helemaal niet nodig hoeft te zijn. Loop daarom alle mogelijke kieren even na om ze goed af te kunnen dichten.

4. Bekijk het dak
Warmte stijgt omhoog. Dat betekent dus altijd dat je moet nakijken of je dak nog wel in orde is. Daar kan je namelijk flink wat winst boeken. Zeker ook omdat je dan minder hoeft te stoken omdat de warmte beter in huis blijft. Dit is natuurlijk snel te verzorgen met de veilige steiger die je eerder al gehuurd of aangeschaft hebt.

5. Laat onderhoud vooraf plegen
Zorg dat zaken zoals een nieuw verfje en dergelijke al in de zomer of het najaar zijn gedaan. Dit zorgt ervoor dat de woning net iets beter tegen de weersomstandigheden kan. Dit kan uiteindelijk flink wat besparing opleveren wanneer je dit op de juiste manier hebt laten doen.