5 trends voor vloertegels

Is jouw huidige vloer beschadigd of versleten? Dan kun je overwegen om nieuwe vloertegels te nemen. Op de website Totaaltegel.nl vind je een overzicht van allerlei soorten vloertegels variërend van keramische, natuurstenen, Portugese tot en met composietvloertegels. Er zijn verschillende looks mogelijk en afhankelijk van jouw voorkeuren, budget en wensen kun je een keuze maken uit een groot assortiment aan vloertegels. Houd bij het uitkiezen bijvoorbeeld rekening met het soort meubels of behang dat je thuis hebt. Hieronder geef ik vijf trends op het gebied van vloertegels.

 

Neem keramische vloertegels

Op de site van Brabant Tegels Elshout zijn de diverse soorten tegels verkrijgbaar. Zo kun je een keuze maken uit diverse ‘looks’ van hardsteen, beton of metaal tot en met hout, marmer of een industriële look. Het aanbod van Brabant Tegels Elshout volgt de huidige trends op het gebied van de tegels. Misschien dat je een woonruimte hebt met veel metaal of hout erin; dan kun je jouw vloertegels daarop aanpassen en afstemmen. Bovendien zijn keramische vloertegels gemakkelijk schoon te houden omdat vlekken en krassen er niet tot nauwelijks in slijten.

 

Natuurstenen vloertegels

Veel mensen kiezen voor een natuurstenen vloertegel. Hierin zijn diverse opties mogelijk van een moderne tot een klassieke look. Eventueel kun je ook raamdorpels of vensterbanken van natuursteen nemen als je al een natuurstenen vloer hebt en een bepaalde ruimte in huis uniform wilt hebben. De prijzen van de vloertegels per vierkante meter staan erbij vermeld. Neem ook een kijkje op het tabblad ‘outlet’ om actieprijzen op het spoor te komen. Van desert black tot en met Yak of black berry leisteen; de namen zeggen jou in eerste instantie misschien niet direct iets maar door een kijkje te nemen op de site van Totaaltegel, en naar de foto’s te kijken, kun je een indruk verkrijgen van het soort steen of patroon waar het om gaat. Denk bijvoorbeeld aan natuurstenen vloertegels van bijvoorbeeld basalt, travertin, marmer of graniet.

 

Portugese vloertegels

Portugese vloertegels worden gekenmerkt door duizelingwekkende, geometrische patronen of bijvoorbeeld bloemmotieven. Je ziet hier ook de invloed van islamitische kunst in. Dergelijke tegels doen het vooral goed in moderne woningen. Je kunt kiezen uit lichte, donkere of multicolor exemplaren vloertegels. Ook zijn de tegels in diverse afmetingen verkrijgbaar en dankzij de snelle levering door Totaaltegel hoef je geen weken te wachten op jouw nieuwe vloertegels. Eventueel kun je een tegelzetbedrijf als je zelf de tegels niet kunt leggen vanwege bijvoorbeeld tijdgebrek. Als je het leggen van de tegelvloer uit handen geeft dan ben je zo goed als verzekerd van een kwalitatief hoogstaand resultaat.

 

Composietvloertegels

Composietvloertegels zijn erg duurzaam en hebben een natuurlijke uitstraling. Daarnaast bestaan ze uit natuurlijke bestanddelen. Ze zijn bestendig tegen elementen als water of hitte en zullen daar niet door veranderen. Dit in tegenstelling tot andere soorten vloertegels die wel kunnen veranderen onder invloed van bepaalde veranderingen in klimaat of het morsen van bepaalde stoffen op de tegel. Composiettegels hebben verder een luxe uitstraling en zijn gepolijst. Bovendien zijn composiettegels gemakkelijk schoon te houden met weinig kunstgrepen. Dankzij de aanwezigheid van een zagerij kan Totaaltegel de producten op maat leveren.

 

Tegels op maat en in een bepaalde kleur

Wil je graag grote of liever kleine tegels? Zou je graag één uniforme kleur hanteren of wil je een schakeringen of zelfs mozaïeken vloertegel? Totaaltegel stelt een groot assortiment tot jouw beschikking waar je rustig doorheen kunt scrollen op zoek naar de tegel van jouw dromen. Bedenk wel dat je de afmetingen van de ruimte die je wilt betegelen weet zodat er uitgerekend kan worden hoeveel tegels van welke maat er nodig zijn om de ruimte in jouw huis te betegelen. Raadpleeg voor meer informatie over bepaalde vloertegels of details van bepaalde materialen Totaaltegel en zij zullen jou zo goed mogelijk proberen te helpen bij al jouw vragen of problemen.