5 voordelen van behang ten opzichte van verf

De muren van je woning of kantoor laat je niet kaal. Zelfs niet wanneer je voor de industriële look gaat. Je kiest dan bijvoorbeeld voor het verven van de muren. Het is echter een nog beter idee om voor het behangen ervan te kiezen. Er zijn namelijk flink wat voordelen te bedenken die behangen heeft ten opzichte van verven. Je vindt ze hier op een rij.

1. Veel meer mogelijk
Wanneer je de muren gaat verven, dan kom je er niet onderuit dat je aan één en dezelfde kleur vastzit. Dit is natuurlijk niet het geval wanneer je gaat behangen. Een behangexpert kan je al snel op de vele verschillende mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld motieven wijzen. Daardoor kan je dus veel meer creativiteit in je woning stoppen zonder dat het direct veel meer werk hoeft te zijn.

2. Andere uitstraling
Verf is verf. Je kunt wel van kleur veranderen en je hebt wel verfsoorten die meer of minder op waterbasis zijn, maar uiteindelijk blijft het verf. Behang is van een hele andere orde. Er zijn namelijk talloze soorten materialen waarmee je de muren kunt bekleden als je voor behang kiest. Het is eigenlijk nog maar zelden zo dat het een simpel papiersoort betreft. Dit maakt de mogelijkheden bijna onbeperkt.

3. Warmere uitstraling
Het is gemakkelijker om een sfeer neer te zetten met behulp van behang. Dit komt omdat de kwaliteit altijd goed in te schatten is. Dit is bij verven toch enigszins anders. Verf kan er goed uitzien op het oog, maar pas wanneer het daadwerkelijk is aangebracht is te zien wat het effect op de ruimte is. Het komt nogal eens voor dat dit niet het effect is wat vooraf verwacht werd. Dit is met behang minder snel het geval.

4. Betere isolatie
Hoewel het niet direct om de isolerende werking te doen is, spreekt het bijna voor zich dat behang net iets beter isoleert dan verf. Dit komt omdat er simpelweg een extra laag op de muur die kou en vocht buiten houdt wordt geplaatst. Pas wel op in zeer vochtige ruimtes, bij een overdaad kan dit het behang aantasten.

5. Langer te behouden
Behang heeft een opvallend lange levensduur. Het is dus veel doeltreffender om voor behang te kiezen. Een geverfde wand moet over het algemeen na een jaar of vijf opnieuw worden aangepakt. Behang daarentegen gaat zomaar vijftien jaar mee, soms zelfs langer.