5 voordelen van een onderhoudsvrije tuin

Tegenwoordig zien we meer onderhoudsvrije tuinen dan bijvoorbeeld twintig jaar geleden. Dit heeft er niet zozeer mee te maken dat mensen gewoon geen groene vingers meer hebben, maar het heeft vooral te maken met het feit dat mensen gewoonweg niet meer zo veel tijd hebben om de tuin bij te houden. De onderhoudsvrije tuin levert dan ook veel voordelen op. Wij geven je de belangrijkste 5 voordelen.

 

  1. Composiet maakt een luxe indruk

Een onderhoudsvrije tuin kan zeker een luxe uitstraling hebben. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van composiet van Woodcomposiet.nl in plaats van hardhout. Composieten vlonders zijn mooier om te zien, onder meer omdat er vrijwel geen bevestigingsmaterialen te zien zijn. Dit is wel het geval wanneer je zou kiezen voor hardhouten vlonders.

 

  1. De tuin ziet er gewoon beter uit

Het komt voor dat mensen een onderhoudsrijke tuin hebben laten realiseren en vervolgens niet zorgen voor het juiste onderhoud. Dit zorgt ervoor dat de tuin er al snel verwaarloosd uitziet. Dit gaat niet alleen ten koste van de uitstraling van de hele woning, maar het zorgt er ook voor dat je gewoon minder graag in je tuin zit als het mooi weer is. Dit is zonde. Een onderhoudsvrije tuin ziet er altijd goed uit. Je moet er hooguit eens de bezem overheen halen.

 

  1. Je bespaart onderhoudskosten

Wanneer je je tuin zelf onderhoudt, dan kost dit natuurlijk geld. Heb je geen zin of geen tijd om de tuin zelf te onderhouden, maar wil je wel genieten van een mooie tuin die onderhoud nodig heeft? Dan is het nodig om een hovenier in te schakelen voor periodiek onderhoud. Dit brengt natuurlijk ook de nodige kosten met zich mee. Deze kosten kun je besparen door te kiezen voor een onderhoudsvrije tuin.

 

  1. De woning heeft meer waarde

Woningen met een mooi verzorgde tuin hebben meer waarde dan soortgelijke woningen met een verwaarloosde tuin. Het gaat natuurlijk niet om tienduizenden euro’s, maar uiteindelijk tellen alle euro’s toch mee als je de woning wilt verkopen. Een onderhoudsvrije tuin zorgt dus voor een waardestijging van je woning.

 

  1. Je hebt meer tijd om te genieten

Tot slot, je hebt natuurlijk veel meer tijd om van je tuin te genieten als je deze niet hoeft te onderhouden. Alle tijd die je in je tuin doorbrengt kun je echt genieten van het buiten zijn.