6 inspirerende ideeën voor jouw tuininrichting

Er zijn vele manieren waarop je jouw tuin in kunt richten. Je kunt een bepaalde stijl hanteren en kopen of je knutselt en klust zelf bijvoorbeeld een tuinhuisje in elkaar. Je tuin inrichten, kun je naar believen doen. Er zijn vele trends of ideeën op het internet hierover te vinden waaruit je inspiratie op kunt doen voor jouw eigen tuin. Hieronder volgen 6 ideeën die jou een eindje op weg kunnen helpen bij het inrichten van jouw tuin.

 

  1. Deel jouw tuin op in delen

Door je tuin op te delen in delen, kun je meerdere inhoeken van jouw tuin, indien aanwezig, benutten en er iets leuks van maken. Hierbij kun je strategisch gebruik maken van de gang van de zon. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een organisch in elkaar over lopende tuin te creëren. De mogelijkheden om jouw tuin in te richten naar jouw wensen en budget, zijn er vele. Ruim plaats in voor bijvoorbeeld een tuinhuisje, zitje, wandelpad, fontijn, vijver of iets dergelijks. Denk goed na over hoe je jouw eigen tuin in zou willen delen. Denk er ook aan dat je niet per se alles in een keer hoeft in te richten, mochten de financiën even niet meezitten.

 

  1. Maak een veranda of terrasoverkapping met een deur naar binnen/buiten

Op jouw veranda of onder jouw terrasoverkapping kun je bijvoorbeeld bij mooi of slecht weer gaan zitten. Ideaal ook als je bezoek wilt ontvangen en hiermee buiten zou willen gaan zitten en chillen. De deur naar de veranda kun je naar believen uitkiezen; zo kun je bijvoorbeeld een glazenschuifdeur nemen of een houten.

 

  1. Maak ergens in de tuin een zitje

Het is altijd fijn als je bezoek in jouw tuin kunt ontvangen. Maak daarvoor plaats door een zitje in te richten eventueel met brocante, huiselijke artikelen. Of je nu kiest voor gietijzeren stoelen, een marmeren tafelblad of bijvoorbeeld voor een houten zitje in Scandinavische stijl; er zijn vele stijlen maar ook combinaties van stijlen of artikelen mogelijk.

 

  1. Zorg voor flora en fauna in jouw tuin

Mooie planten en bloemen in jouw tuin misstaan nooit en kunnen jouw tuin aanzienlijk verfraaien. Ga hiervoor naar het plaatselijk tuincentrum. Richt bijvoorbeeld een tuin in met Japanse bloemen en zwerfkeien. Sla ergens een plant met pot op de kop en zet deze ergens neer in jouw tuin. Eventueel kun je perkjes maken of een klimop aan de muur kwijt. Een mooie rozenkrans of bijvoorbeeld een bepaald type boom in de tuin; laat je goed informeren over het soort plant.

 

  1. Scherm jouw tuin af van eventuele buren

Zorgen de buren voor overlast of wil jij jouw tuin schutten tegen bepaald geluid? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een scherm te laten plaatsen, een schutting neer te zetten of om bomen te planten zodat anderen niet in jouw tuin kunnen kijken en jouw tuin een afgesloten geheel vormt.

 

  1. Schakel eventueel hulp in bij het inrichten of ontwerpen van jouw tuin

Dit kun je doen door tuinontwerpers via het internet bij jou in de buurt te vinden en te raadplegen om hiermee in samenspraak een inventarisatie van de mogelijkheden te doen. Zij kunnen hun materialen en kennis toespitsen op jouw wensen en al naar gelang dit de bedoeling is. Je kunt bijvoorbeeld een traditionele, moderne of wilde tuin creëren. Zolang het maar een tuin is die jou een goed gevoel en voldoening geeft.