6 tips bij het uitzoeken van meubels voor jouw nieuwe badkamer

De badkamer is de plek waar veel mensen hun creatieve ei kwijt kunnen als het om interieur gaat. Hier kan je namelijk allerlei varianten op loslaten. Dit kan het heel leuk maken, maar het kan ook ontzettend overweldigend zijn. Daarom kunnen deze 6. tips je goed helpen bij het zoeken van de juiste badkamermeubels.

1. Maak een plan
Het inrichten van een badkamer begint met het maken van een plan. Het is immers zo dat je aan veel zaken moet denken wanneer je aan je badkamer denkt. Niet alleen je badkamermeubel moet op orde zijn. Ook je douche, wasbakken en bijvoorbeeld je designradiator moeten natuurlijk aan de hoogste eisen voldoen. Teken de badkamer eerst uit en maak een begroting voor je plan.

2. Doe inspiratie op
Omdat er zoveel te krijgen is, gebeurt het gemakkelijk dat je al snel te veel wilt kopen. Deze impulsaankopen zijn echter bij lange na niet altijd de meest ideale aankopen die je doet. Kijk daarom eerst eens rond, bijvoorbeeld op internet. Zo kan je inspiratie opdoen voor de ideale badkamer. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker aankopen kunt doen omdat je beter weet wat je wel en niet mooi vindt.

3. Wees praktisch
Een badkamer moet natuurlijk mooi zijn. Vergeet daarbij echter niet dat het vooral ook handig is als iedereen in het gezin kan doen wat hij of zij moet doen in de badkamer. Ga dus niet alleen voor het mooiste badkamermeubel, maar bedenk ook in hoever dit meubel kan helpen de badkamerzaken op orde te houden. Heeft het bijvoorbeeld voldoende vakjes en plankjes voor alle leden van het gezin?

4. Vergeet het schoonmaken niet
In een badkamer heb je per definitie met veel vocht te maken. Dat betekent dus ook dat je op een andere manier naar meubels die je mooi vindt moet kijken. Ze moeten immers ook goed schoon te houden zijn. Veel moeilijke hoekjes en kleine ruimtes zijn dan misschien niet direct het meest aantrekkelijk. Denk hier dus wel even goed over na wanneer je een meubel wilt gaan kopen.

5. Koop op de groei
Eerder las je al over de noodzaak om ook aan de praktische kant van een meubel te denken. Dit geldt niet alleen in de huidige situatie, maar zeker ook voor de toekomst. Wanneer je een badkamermeubel gaat aanschaffen, denk er dan vooral ook over na of deze over twee, drie of vijf jaar nog voldoende groot is. Dit kan namelijk snel veranderen in gezinnen.

6. Maak het niet te moeilijk
Het meubel in elkaar zetten en installeren is natuurlijk leuk. Het kan echter ook een flinke worsteling worden wanneer het moeilijker is dan het lijkt. Probeer het dus vooral niet te ingewikkeld te maken. Dit doe je bijvoorbeeld door een meubel te kopen dat al in grote mate compleet aangeleverd kan worden. Of door er een monteur bij te bestellen.