7 ideeën om jouw woonkamer op zijn scandinavisch in te richten

7 ideeën om jouw woonkamer op zijn scandinavisch in te richten

Een woonkamer op een scandinavische manier inrichten is iets wat vaak gebeurd. Dit komt mede omdat de IKEA vaak de sponsor is van de meubelen bij mensen thuis. IKEA is een goedkoop bedrijf, wat meubels voor het hele huis verkoopt. Naast de IKEA zijn er ook nog vele andere manieren om je huis scandinavisch in te richten.

1. Stoelen en banken

In Scandinavië zijn woonkamer vaak ingericht met speciale stoelen en banken. Dit zijn vaak designerseats, wat inhoud dat ze door een speciale designer zijn gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Rar schommelstoel van Eames. Met behulp van een mooie stoel of bank kun je je woonkamer al snel scandinavisch inrichten.

2. Boeken

Ook boeken kunnen het idee van Scandinavische inrichting bevorderen. Met name de boeken met een zwart-witte kaft worden vaak gekozen voor dit type inrichting. Een boekenkast in een houten kleur met daarin boeken met een zwart-witte kaft is iets wat je veel ziet in scandinavische woonkamers.

3. Kerst in de scandinavische stijl

Ben je toch niet zo van de kerststijl van groen, rood en goud? Dan kun je er voor kiezen om de scandinavische kleuren, wit, zwart en hout aan te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eucalyptus takken te kiezen en daar alleen witte kerstballen in te hangen. Daarnaast passen ook rendieren goed bij de scandinavische inrichting.

4. Planten

Verder zijn er ook planten die passen bij een scandinavische inrichting. Hierbij kun je ook variëren met bloempotten, waardoor de inrichting nog meer past bij het Zweedse leven. Met name dennenbomen komen veel voor in Scandinavië. Je kan er dan dus voor kiezen om een klein dennenboompje in een witte vaas in de woonkamer te plaatsen.

5. Gordijnen, kussentjes en andere accessoires

Ook de gordijnen kun je aanpassen aan de Scandinavische stijl. Hiermee kun je variëren in kleuren en patroontjes, die passen bij de leefstijl. Zo is een statisch, geblokt patroontje iets wat goed past bij de leefstijl. Daarnaast kun je er een bijpassend kleedje bij nemen voor op de grond en leuke bijpassende kussentjes die ervoor zorgen dat je je helemaal in de Zweedse stijl bevindt.

6. Behang en andere muurschilderingen

Behang is er in vele soorten en maten te verkrijgen. Een niet veel voorkomend idee is een behang van bakstenen. Weinig mensen kiezen hiervoor, maar toch is het een leuk idee om hiervoor te gaan. Verder kun je ook met behulp van een likje verf creatieve ontwerpen maken. Een voorbeeld hiervan is de muur eerst helemaal wit verven en vervolgens met schilderstape patroontjes en blokjes maken. Vervolgens verf je de binnenste hiervan in met verschillende Scandinavische kleuren. Als je het tape daarna weer verwijderd, heb je een helemaal eigen gemaakte muur, die je nergens anders weer zult vinden.

7. Steigerhout

Steigerhout is een veel voorkomend soort materiaal wat wordt gebruikt in Scandinavië. Er wordt van alles gemaakt van steigerhout. Zo zijn er tuinstoelen van steigerhout, maar worden er ook tafels van gemaakt. Een tafel van steigerhout zorgt voor een Scandinavische stijl en ziet er erg fris uit in je woonkamer. Met al deze verschillende ideeën krijgt je woonkamer al snel een scandinavische uitstraling.