7 tips om een grote ruimte sfeervol en knus in te richten

Veel mensen houden van ruimte om zich heen. Als het dus even kan laat je een groot huis bouwen waar je helemaal jezelf in kunt zijn. De keerzijde daarvan is dat een grote ruimte ook behoorlijk leeg kan lijken, waardoor je je juist niet op je gemak voelt. Daarom hebben wij zeven tips opgesteld die kunnen helpen om je toch helemaal goed te voelen in jouw eigen woning. Je leest ze hieronder!

1 Maak hoekjes
De belangrijkste tip is waarschijnlijk wel dat je de ruimte in gedachte moet opdelen. Je maakt meerdere gezellige hoekjes. Zet bijvoorbeeld een mooie salontafel neer waar je omheen kunt zitten, maar maak in de andere hoek ook nog een zitje waar je het gezellig kunt maken.

2 Wees creatief
Als je een grote ruimte moet vullen, dan zal je daar anders naar moeten kijken dan wanneer je een kleinere kamer moet inrichten. Dat betekent dus bijvoorbeeld ook dat je alle regels wat ruimer kunt interpreteren. Je mag best wel wat vreemde combinaties maken als dat werkt voor de kamer.

3 Meer dan één doel
Dat het de woonkamer is betekent niet dat je er niets anders in mag. Zet bijvoorbeeld een leuke eethoek met mooie eetkamerstoelen neer om ook zo nu en dan eens in deze kamer gezellig te kunnen dineren. Ook leuk voor een zondags familieontbijt met het hele gezin of wanneer al jouw vrienden gezellig komen lunchen na een potje voetbal of hockey!

4 Zoek samenhang
Dat je de regels mag verbuigen betekent niet dat het ook een chaos moet worden. Je mag bijvoorbeeld wel verschillende elementen uit verschillende stijlen gebruiken, maar probeer wel bijvoorbeeld één kleur centraal te laten staan hierin. Dit zorgt ervoor dat de kamer als geheel wordt gezien.

5 Openheid van zaken
In een kleine kamer ben je misschien geneigd alles weg te stoppen in kasten omdat het anders zo rommelig en druk lijkt. In een grote ruimte heb je hier echter veel minder last van. Juist door je spullen wat meer op open plekken op te slaan zorg je ervoor dat alles wat meer gevuld en gezellig gaat lijken.

6 Niet uit de losse pols
Juist door heel goed na te denken over de indeling kan je veel bereiken. Dat betekent dus dat je niet uit de losse pols moet werken. Je moet ervoor zorgen dat alle verhoudingen tussen de verschillende elementen goed kloppen. Zo kan je het goed gevuld laten lijken terwijl je gewoon normaal ingericht hebt.

7 Doe niet teveel
Wanneer je al deze tips samenvoegt ontstaat er ook een gevaar. Het kan namelijk zijn dat je veel te veel gaat willen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. In een grote ruimte mogen er best plekken zijn die wat meer open blijven. Dat is geen probleem.

Heb jij zelf ervaring met het sfeervol en knus inrichten van grote ruimtes? We ontvangen jouw ervaringen graag in een reactie onder dit bericht, zodat we jouw tips toe kunnen voegen aan dit lijstje!