7 tips om je konijn de tijd van zijn leven te geven deze zomer

Een nieuw konijnenhok

De ultieme manier om je konijn blij te maken is natuurlijlk door de aanschaf van een nieuw, groot konijnenhok. De vriendelijke viervoeters hebben ook hun ruimte nodig, en niets maakt hen zo gelukkig als meer bewegingsvrijheid. In vrijwel elke dierenwinkel zijn wel mooie, ruime hokken te koop.

Een speelpaleis van oude dozen

Konijnen vinden het prachtig om lekker rond te dwalen door oude dozen. Deze kun je ophalen in de meeste supermarkten. Knip er wat gaten in zodat ze erdoor heen kunnen, zet ze tegen elkaar aan, en klaar is kees. Een nieuw paradijs voor jouw konijn.

Geheime konijnentunnels

Bij veel bouwgroothandels kun je wel stukken van regenpijpen kopen waar jouw konijn doorheen past. De meeste konijnen zullen hier heel enthousiast op reageren. Mocht je je konijn dus in de toekomst kwijt zijn, dan is de kans groot dat hij of zij in één van de buizen verstopt zit.

Plezier met oude lakens

Konijnen vinden het prachtig om lekker in oude lakens te wroeten. Een oud dekbed is hier bijvoorbeeld geschikt voor. Leg het dekbed in de tuin en laat je konijn los! Je zult zien dat hij of zij er veel plezier aan beleeft.

Nieuwe speeltjes voor in het hok

Konijnen kunnen het altijd waarderen om eens iets nieuws te krijgen om mee te spelen. In de dierenwinkel zijn genoeg speeltjes te koop waar jouw konijn veel plezier aan zal beleven. Maar je kunt ook zelf speeltjes maken. Je kunt bijvoorbeeld lege wc rollen in zijn of haar hok leggen, en kijken wat het konijn ermee doet.

Geef het konijn meer vrijheid

Konijnen vinden het niet altijd leuk om in hetzelfde hok te zitten, hoe leuk en groot dat hok ook is. Daarom zal je konijn het waarderen als je meer tijd voor hem of haar vrijmaakt. Dan kun je het konijn vrijlaten in de tuin en hem of haar meer aandacht geven.

Je konijn uitlaten

In de dierenwinkel kun je vaak wel een lijntje voor konijnen kopen. Zo kun je je konijn uitlaten. Je trouwe pluizenbol zou zo’n leuk tochtje niet snel vergeten. Bovendien is een stukje wandelen heel gezond, voor je konijn maar ook voor jou.