Altijd feest met een wijnkast in huis

Na een lange dag werken is er niets zo lekker als op de bank ploffen met een goed glas wijn en een bakje chips. En dan is het nóg lekkerder als je de wijn, de glazen en de opener alvast klaar hebt staan in de zithoek. In een leuke wijnkast. Die je zithoek ook nog eens gezelliger maakt. De wijnkast is terug van weggeweest; er zijn zulke leuke modellen op de markt dat je er spontaan een wijnliefhebber van wordt!

De praktische kant

First things first:  de wijnkast is een waanzinnig leuke toevoeging aan je interieur, maar laten we vooral de functionele kant niet vergeten. Dankzij een wijnkast kun je vaak in één oogopslag zien welke godendranken je nog in huis hebt. Een echte wijnkenner heeft genoeg aan de dop en hals om zijn favorieten te herkennen; anders kan het handig zijn als de open vakken ook zicht bieden op het etiket.

Als je graag alle benodigdheden bij elkaar op één plek verzamelt, kun je kiezen voor een uitgebreide wijnkast met een lade voor de kurkentrekker en een open vak voor een setje wijnglazen. Vaak kun je bovenop de wijnkast ook een karaf en twee glazen uitstallen. Voor de echte liefhebbers bestaan er ook grote wijnkasten waar je bijna in kunt verdwijnen; met ruim plaats voor al je flessen en een chique werkblad om de wijn op in te schenken.

Hangmat voor je flessen

Ontwerpers lijken met de dag creatiever te worden; en dat is te zien aan de grote variatie in wijnkasten. Voor elke woonstijl vind je een leuke match, van strak en elegant tot kleurrijk en authentiek. Als je op zoek bent naar een originele wijnkast, neem dan eens een kijkje bij het merk Kare Design. Met de Hammrock Quattro liggen je wijnen comfortabel in een hangmat; de Boat Trip wijnkast is gemaakt van een kleurrijke, Balinese vissersboot; en de Puzzle serie combineert design met een speelse touch. Zo zorgt de wijnkast voor een persoonlijke noot in je interieur- en geniet je extra van je wijnen!