Babykamer meubels voor een perfecte babykamer

Er is een kleine op komst en dus is het tijd om de babykamer te gaan inrichten. Eerst ga je verkennen wat er te koop is om zo ideeën op te doen. Vervolgens bepaal je de stijl en de kleuren. Daarna is het toch echt tijd om babykamer meubels uit te gaan zoeken. Welk babykamer meubel wil je waar plaatsen en waar moeten de babykamer meubels aan voldoen? Er zijn tegenwoordig veel verschillende babykamer meubels in diverse kleuren en ontwerpen.

Babykamer Blue Birdy

Het babybed als eyecatcher
De inrichting van de babykamer begint met een babybed. Natuurlijk kun je kiezen voor een traditioneel simpel babybedje of wiegje. Maar er zijn ook wat uitgebreidere babybedden verkrijgbaar. Wat dacht je van een babybed met wiegfunctie om je baby iedere nacht heerlijk in de slaap te kunnen wiegen. Of een 2-in-1 babybed met handige lades. Een dergelijk babybed is levensbestending omdat je het meubel over een aantal jaar kunt veranderen in een kinderbed met kindernachtkastje. Zo hoef je niet snel weer naar de winkel te rennen om nieuwe kinderkamer meubels te kopen.

Babykamer Zuzo

Babykamer meubels
Na het babybed komen de kinderkledingkast en de commode aan de beurt. Om een rustige sfeer te creëren zorg je ervoor dat alle babykamer meubels in dezelfde stijl zijn. Ook de kinderkledingkasten worden steeds uitgebreider. Nu zijn er al kinderkledingkasten met LED-verlichting in de kledingroede zodat je alles kunt zien wanneer je de kinderkledingkast opent. De commode biedt ook veel ruimte kan eventueel gecombineerd worden met een wandplank of spiegel.

Babykamer Wingy

Veilige babykamer meubels
Ook aan de veiligheid van je baby moet gedacht worden. Zorg voor soft-close deuren en lades zodat deze niet dichtklappen terwijl er vingertjes tussen zitten of dat je baby niet wakker schrikt van de dreun. Informeer naar de materialen waarvan het babykamer meubel is gemaakt. Is het hout en de afwerking getest voor in kinderkamers en wat is de kwaliteit van het babykamer meubel. Als je keuze eenmaal gemaakt is kun je de babykamer meubels opfleuren met woonaccessoires. En nu maar wachten op de komst van het nieuwe gezinslid.

2 gedachten over “Babykamer meubels voor een perfecte babykamer”

Reacties zijn gesloten.