BBQ Trends zomer 2016

Buiten is het helaas nog wat regenachtig en frisjes maar over aantal maanden staat de zomer weer voor de deur! Wij kunnen in ieder geval al haast niet wachten dus willen jou ook graag alvast warm maken met de BBQ trends voor deze zomer!

Big Green Egg
Waarschijnlijk ben je inmiddels wel bekend met dit type BBQ. Zo niet, dan is het nu toch eens echt tijd om er meer over te weten te komen. De Big Green Egg is vervaardigd uit keramiek. Hierdoor kan de temperatuur binnenin tot op de graad nauwkeurig worden bepaald. Ook wanneer het buiten dus was frisser is. Zo is deze Big Green Egg ideaal voor het voorseizoen en naseizoen. Perfecte garing van 70 graden tot 350 graden.

big green egg

Balkon
Heb je een klein balkon?  Tegenwoordig zijn er ook vele kleine varianten BBQ’s. Zowel elektrisch als (toch wel onze favoriet) houtskool. Denk bijvoorbeeld eens aan een Weber Smokey Joe. In vele leuke kleuren te koop en eenvoudig op te bergen wanneer je hem niet gebruikt! Daarnaast is er ook de mini variant van de Big Green Egg. Ook zijn er speciale balkon BBQ’s. Deze kun je aan de railing van je balkon hangen. Kijk alleen wel even naar de wetgeving van jouw verhuurder of complex. Het zou kunnen zijn dat deze niet zijn toegestaan.

bbq

Lange avonden
De grootste trend van 2016 is dat mensen de tijd gaan nemen voor gezellige lange avonden. BBQ-en hoeft dus zeker niet meer binnen enkele uurtjes maar gaan juist door tot in de late uurtjes. Heerlijk borrelen, bijpraten en eten. Met een terrasverwarmer of een gezellig vuurtje kun je de avonden langer buiten blijven zitten. En natuurlijk kan je altijd nog een jasje aan of een lekker kleedje over je benen leggen. Op vakantie leef je immers ook veel buiten en binnen zitten kan nog de gehele winter!

barbecue

Fotocredits: Big Green Egg Europe, Jeroen van Koningsbrugge

Gewoon tussendoor
Een andere trend die we zien is dat we ook meer gaan ‘koken’ op een barbecue. Visite hoeft er dus helemaal niet te zijn. Of je het nu in de pan bakt of op een barbecue. Wij weten wel wat lekkerder en gezelliger is!

Welke BBQ hebben jullie?