Bespaar op je verhuizing!

Ga je verhuizen? Dat kost vaak meer dan gepland. Wij geven daarom enkele tips zodat je het zo goedkoop mogelijk kunt houden.

Tip 1: Verhuis op een doordeweekse dag!
Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf alle spullen en meubels over te verhuizen. Je moet er dan alleen wel rekening mee houden dat alle grotere meubels (bed, tafels, kasten etc.) ook vervoerd moeten worden. Het huren van een vrachtwagentje of bestelbusje is vaak duur. Houd daar dus rekening mee. Ga je voor het inhuren van een verhuisservice? Plan je verhuizing dan in op een doordeweekse dag (dit scheelt vaak in de kosten). 

Tip 2: Ruim op en pak in!
Ga niet op de dag van de verhuizing je spullen doorspitten. Plan weken van te voren een aantal dagen in om grote delen spullen al in dozen te pakken en kijk meteen wat je wel en niet wilt meenemen. Wees hierbij best kritisch op jezelf. Hoe meer spullen: des te duurder is de verhuisservice, of des te langer moet je een bestelbus huren.

verhuizen

Tip 3: Bespaar op verhuisdozen!
Natuurlijk kun je bij de bouwmarkt verhuisdozen kopen. Deze zijn erg stevig maar na de verhuizing belanden ze hoogstwaarschijnlijk bij het oud papier. Ze kosten ook nog eens €1 tot €2 per stuk. Een goed alternatief zijn bananendozen. Ook hiervoor geldt: ga hier weken voor de verhuizing achteraan. Vraag de persoon op de groenteafdeling van je supermarkt of hij bananendozen wilt achterhouden voor je. Dit vinden ze vaak geen probleem!

Tip 4: Lees je goed in!
Lees je van te voren goed in. Zo is er bijvoorbeeld een ‘verhuiskostenvergoeding’. Hier heb je recht op wanneer je in een huurhuis woont en moet verhuizen omdat het huis wordt gesloopt. Een ander voorbeeld wanneer je recht zou kunnen hebben op de vergoeding is dat je moet verhuizen vanwege je werk. Deze vergoeding is momenteel minimaal 5.658 euro, zeker de moeite waard dus om te kijken of jij hierop aanspraak kunt maken.

verhuizen

Fotocredits: Planitdiy, Legalzoom