De beste manieren om vintage items in je interieur te verwerken

Vintage is helemaal hot. In steeds meer magazines zie je vintage items terugkomen die dankzij een interieurspecialist een prominente plaats in huis krijgen. Ze kunnen je interieur een unieke uitstraling geven omdat ieder vintage item een eigen look heeft. Of je nu op zoek gaat naar vintage items in een speciale winkel, of een oud meubelstuk van een familielid hebt geërfd: wanneer je vintage spullen in huis wilt halen sta je voor de uitdaging om een mooi vintage interieur te creëren. Hier vind je een aantal tips hoe je dat het beste kunt doen.

Let op kleuren

Het kleurgebruik in je woning is één van de belangrijkste manieren om een geheel van je interieur te maken. Een kleurenschema kan helpen met het inrichten van je woning, ook wanneer je vintage items wilt gebruiken. Wanneer je een nieuw meubelstuk of een oude accessoire vindt kun je jezelf eerst afvragen of deze binnen je schema past. Een kleurenschema bestaat over het algemeen uit één of twee hoofdkleuren, die dan weer worden aangevuld door accentkleuren. Wil je zorgen dat je vintage spullen zo veel mogelijk opvallen? Zorg er dan voor dat ze een accentkleur hebben. Deze kleur kan een tegenhanger zijn van je hoofdkleuren, zodat deze meubelstukken opvallen en het interieur levendig maken.

Houd het simpel

Wanneer je een liefde voor vintage hebt, kun je soms wat hard van stapel lopen. Misschien zou je het liefste je hele woning vullen met items uit de vorige eeuw. De grote truc is echter dat vintage het beste tot zijn recht komt wanneer je spullen de ruimte krijgen. Gebruik bijvoorbeeld een oude naaimachine of platenspeler als een echt opvallend element in je interieur. Door het gebruik van vintage in je woning te beperken, zorg je ervoor dat de aandacht juist naar de enkele oude stukken gaat die je wel in je interieur hebt verwerkt.

Kies een periode

Vintage kan werkelijk alles betekenen. Allerlei meubelstukken en accessoires uit verschillende tijdsperiodes worden als vintage bestempeld. Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je woning ingericht is in een duidelijke en rustige stijl, kun je het beste kiezen voor één specifieke periode. Zo passen de verschillende vintage items uit je interieur beter bij elkaar. Je bewaakt de stijl van je woning en zorgt ervoor dat je interieur rustig en uniform oogt.