De beste tips voor een zomerfrisse slaapkamer

De zomerperiode is altijd de tijd van zweten en tijdens warme periodes de beruchte “plaknachten” zoals weervrouw Helga van Leur ze meestal noemde. Als het overdag rond de 30 graden is en de temperatuur ’s nachts maar net rond de 20 graden zakt dan is het vaak al snel gedaan met de aangename temperatuur in de slaapkamer. Maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om te proberen de nachten toch nog enigszins aangenaam door te brengen. Zo helpt het enorm om voordat de zomer begint een grondige schoonmaak- en opruimronde te organiseren. En kijk ook vooral eens goed naar het belangrijkste meubelstuk in de slaapkamer: het bed.

Begin met een  grondige schoonmaak

Het klinkt misschien ouderwets, maar die voorjaarsschoonmaak die moeder of oma vroeger trouw in ere hield is echt zo gek nog niet. Als je fris en opgeruimd aan de zomer begint, dan zal je je minder snel ergeren aan troep en een niet echt schone slaapkamer. De wekelijkse stofzuigbeurt is over het algemeen voldoende, maar zo nu en dan is er meer nodig dan dat. Ruim je kasten op en neem afscheid van kleding en spullen die je nu al voor het tweede jaar op rij niet hebt gebruikt of gedragen. Alles wat in je slaapkamer staat, ligt en hangt houdt warmte vast. Hoe meer ruimte, hoe frisser je slaapkamer tijdens de warme zomer.

De metamorfose van het ledikant

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken heeft een matras niet het eeuwige leven. Je verliest per nacht minstens een halve liter vocht en dat wordt allemaal opgenomen door de matras. Uiteindelijk is deze dan wel een keer aan vervanging toe. Bij Matrasaanhuis.nl vind je mooie matrassen voor zowel één- als tweepersoonsbedden van verschillende maten. Met een goed matras die je tijdens de nacht goed ondersteunt slaap je gelijk een stuk beter. Kijk dus eens kritisch naar je oude matras om te zien of die zo onderhand niet aan vervanging toe is. En zo’n nieuwe matras verdient dan natuurlijk ook een nieuw dekbed en een paar mooie dekbedovertrekken om het helemaal af te maken. Zo ben je helemaal klaar voor de zomer.