Bewaar je waardevolle spullen met een kluis in huis

Niet veel mensen hebben een kluis in huis. Meestal zijn dit alleen de mensen die veel geld sieraden of andere items met veel waarde willen bewaren. Toch is een kluis voor iedereen een slimme investering.

Waarom een kluis in huis?

We hebben allemaal kostbare spullen, dit kunnen sieraden, horloges en contant geld zijn. Maar tegenwoordig zijn ook gegevensdragers zoals harde schijven en USB sticks waardevol het is maar net wat erop staat. Maar een harde schijf met daarop een back-up van al belangrijke documenten of je prive foto’s van de afgelopen jaren wil je natuurlijk niet kwijtraken bij brand of een inbraak.

Inbraak en diefstal

Inbraak is iets waarvan je denkt dat het niet bij jou gebeurd tot dat het gebeurd. Maar dan is het te laat om nog maatregelen te treffen. Er wordt jaarlijks erg veel ingebroken in Nederlandse huizen. Inbrekers zijn tijdens een inbraak voornamelijk op zoek naar spullen van waarde, zoals laptops, iPads, telefoons, en andere apparaten die ze voor veel geld kunnen doorverkopen. Misschien nog wel populairder zijn spullen zoals geld, sieraden, en paspoorten.

Wanneer er wordt ingebroken wil je dat deze spullen niet voor het oprapen liggen. De meeste mensen verstoppen ze dan ook goed. Helaas halen inbrekers je hele huis overhoop om naar deze spullen te zoeken, en in de meeste gevallen vinden ze je waardevolle spullen.

Inbraak en diefstal

Brand

Naast inbraak is ook brand iets waarvan we denken dat het niet zo snel gebeurd totdat het is gebeurd. Je wilt je kostbaarheden, paspoorten, en foto’s van je kinderen natuurlijk niet kwijtraken door een brand. Dit is nog een belangrijke reden om een kluis in huis te hebben.

Inbraak en brand zijn de twee belangrijkste redenen om een kluis aan te schaffen. Omdat er veel verschillende kluizen zijn met veel verschillende doelen, is het slim om goed te kijken naar de verschillen.

Welke kluizen?

Ze zijn er in alle vormen en maten en prijscategorieën. Je kunt een klein geldkluisje in huis nemen, maar je wilt natuurlijk dat de kluis niet in z’n geheel wordt meegenomen door de inbreker. Daarnaast is het niet vanzelfsprekend dat een kluis ook direct brandwerend is. Dit is dus iets om op te letten.

Afhankelijk van waar je een kluis voor nodig hebt. Kun je ook kijken naar de soort kluizen. Bij mensen met veel geld is er namelijk ook de kans dat deze worden beroofd in hun eigen huis. Hoewel het voor deze categorie aan te raden is om een geavanceerd alarmsysteem te nemen, kan het dus erg verschillen waar je een kluis voor nodig hebt.

Welke kluizen zijn er?

Om je een beeld te geven van welke soort kluizen er zijn en welk doel ze dienen, hebben we de meest voorkomende soorten hieronder voor je vermeld.

 • Elektronische kluizen
 • Brandwerende kluizen
 • Documentenkluis
 • Prive kluis
 • Hotelkluis
 • Afstort kluis
 • Fingerprint kluis
 • Sleutelkluis
 • Boek kluis
 • Geldkistjes
 • Autokluizen

Zoals je ziet zijn er veel verschillende soorten met elk een ander doel. Wanneer je een kluis gaat aanschaffen is het erg raadzaam om je goed te laten informeren. Neem daarom contact op of ga langs bij een kluizen specialist zoals: https://www.kluis-kopen.nl/

Deze zijn gespecialiseerd en kunnen je helpen met je wensen om op maat een passende kluis te vinden. En of je te voorzien van meer informatie over de verschillen.

Niemand hoeft het te weten

Wanneer je een kluis hebt. Is het zeer verstandig om hier met niemand over te praten. Hoe minder mensen dit weten, hoe beter. Het nadeel van een kluis en wanneer anderen dit van je weten is dat het een duidelijk bewijs is dat je iets van waarde hebt dat je veilig wilt bewaren. Hoewel dit kleinigheden kunnen zijn, zoals foto’s en of belangrijke documenten. Weten anderen dit niet. Bij een kluis wordt direct aan het prototype uit de films gedacht en denken mensen direct aan veel geld.

Je wilt niet dat mensen denken dat je veel geld hebt in je kluis dus beter is het om helemaal niks te zeggen over een kluis in je huis.

Waar plaats je een kluis?

Ook de plek van de kluis is belangrijk. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van je huis. Het beste is om een kluis op een plek te plaatsen waar je hem goed kunt bevestigen aan zowel de muur als de vloer. Heel belangrijk is dat deze niet in het zicht staat voor bezoekers. Ook hierbij kan de kluizenspecialist je voorzien van advies over het plaatsen van een kluis.