Bijzonder interieur

Veel mensen willen een interieur dat bijzonder is, iets dat niemand anders heeft. Je kunt natuurlijk meerdere stijlen door elkaar gebruiken waardoor je iets bijzonders krijgt, maar er zijn meer manieren om je interieur uniek te maken.

Meubelstukken “pimpen”
Pimpen betekend iets veranderen, mooier maken. Op veel websites en blogs kun je zien hoe mensen hun eigen meubels totaal vernieuwen door er een likje verf aan te geven of door nieuwe deurknoppen te gebruiken.

Dit kun je natuurlijk ook met meubels doen die je goedkoop op de rommelmarkt koopt! Ga op zoek naar een oude tafel, stoel of een leuk kastje en maak deze uniek door het te verven, er mooie tekeningen op te maken of door er behangpapier op te plakken. Op deze manier heb je je persoonlijke meubels, die niemand anders heeft.

Zelf decoraties maken
Wil je dingen helemaal zelf maken, in plaats van iets pimpen? Dan kun je bijvoorbeeld zelf lampenkappen of zelfs vazen maken. Ook hiervoor vind je veel inspiratie op internet. Neem bijvoorbeeld een groot leeg groenten blik en maak hier gaatjes in met een hamer en een spijker, je kunt op deze manier leuke motieven maken. Deze kun je als lampenkap gebruiken en een zeer bijzonder effect op je muren en plafond creƫren wanneer je de lamp aandoet en het licht door de gaatjes schijnt.

Vazen en bloempotten kun je zelf maken van bijvoorbeeld klei of lege potten van glas. Wanneer je ze van klei maakt kun je er leuke en bijzondere vormen aan geven. Glazen of plastic potten en bekers kun je versieren met lintjes, verf, kraaltjes, veertjes etc.