Bijzonder wonen in 2014

Het is opvallend dat de trends die we in 2014 in de mode tegenkomen ook terugzien in het interieur. De (poeder)pastels, de Modern Nomad, en de zogenaamde Urban Astronaut zijn op beide fronten terug te vinden.

Dromerig Pastel
Je waant je bijna in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Dit komt niet alleen door de dromerige en net-niet zoete kleuren. Naturel meubelen en tinten worden gecombineerd met romantische zachte kleuren waarmee je heerlijk tot rust kan komen. Deze stijl laat zich goed mixen met retro en vintage meubelen en accessoires.

Leuke tip: zorg voor een blikvanger in een knalkleur.

Modern Nomad
Laat zien waar je op je reizen geweest bent, of waar je nog een keer naar toe wilt en richt je huis in met pronkstukken uit andere culturen. Verstop je souvenirs niet maar laat ze met gepaste trots zien. Buitenlandse folklore, stoffen en materialen worden gebruikt om een unieke sfeer te creƫren. De kleuren die je vaak tegenkomt in deze stijl zijn alle tinten paars en rijke goud- en bronskleuren.

Leuke tip: Heb je geen mooie souvenirs? Snuffel rond op( rommel)markten en kringloopwinkels. Wie weet wat je daar kan oppikken.

Urban Astronaut
Ruimte en licht zijn de kenmerken van deze woonstijl. Minimalisme ten voeten uit waarbij elk detail telt. De kleuren die je bij Urban Astronaut ziet zijn alle tinten wit en grijs aangevuld met zwart. Heel mooi zijn de meubels van vergrijsd hout, die het vertrek ondanks de kleur verlevendigt. Andere materialen zijn marmer en staal.

Leuke tip: Omdat zwart en wit de hoofdkleuren zijn is het mooi om verschillende dessins en patronen te gebruiken.