Bijzonder wonen met een Afrikaans tintje

Out of Africa

Wil je wel anders wonen dan met de gebruikelijke spulletjes uit Zweden? Verbreed dan je horizon en kijk eens richting Afrika. Nee, je hoeft niet onmiddellijk te denken aan zware koloniale meubels, zebrahuiden op de vloer en de kop van een gazelle aan de muur. Een subtiel vleugje Afrika kan je huis een bijzondere sfeer geven.

Aardetinten en kleur

Voor een Afrikaanse sfeer zijn kleur en materiaalgebruik bepalend. Natuurlijke materialen als steen, linnen, hout, klei maar ook goud en brons brengen dit continent in je interieur. Deze aardetinten kun je dan weer mooi combineren met de uitbundig gekleurde stoffen die zo kenmerkend zijn voor Afrika.

Maskers en wapens

Voor een instant tribal effect hang je een houten masker op. Deze maskers heb je in allerlei soorten en materialen en kleuren. Sommige zijn geverfd of heel mooi versierd met kralen of veren. Wanneer je toch tribal bezig bent, waarom dan geen statement maken met een speer of een schild aan de muur?

Safari!

Wie aan Afrika denkt, ziet de savanne voor zich. Zebra’s, olifanten, leeuwen en giraffes. Ook dat is Afrika, dus wat let je om een imitatie zebrahuid aan te schaffen? Wil je zover niet gaan zijn er talloze spulletjes te koop met zebrastrepen. Zebravazen, lampenkampen of kussens om maar wat te noemen.

Waar te koop?

Je kunt een snufje Afrika kopen in winkels die gespecialiseerd zijn in Afrikaans design. Maar er zijn meer mogelijkheden, snuffel eens rond in de wereldwinkel (kan ook online), rommelmarkten en veilingsites, wie weet wat voor mooie Afrikaanse dingen je tegenkomt.