Bijzondere boeken verdienen een bijzonder plankje

Hoewel we steeds meer digitaal boeken lezen, zijn er toch ook veel mensen die graag snuffelen in een papieren boek. Het open vouwen van de kaft, het omslaan van de eerste bladzijde: voor boekenliefhebbers is dat een mooi moment. Natuurlijk verdienen de mooiste boeken een mooie boekenkast of een boekenplank, zodat je er altijd bij kunt en aan anderen kunt laten zien wat je lievelingsboeken zijn.

Pimp het plankje
Je kunt natuurlijk een standaard boekenkast of -plank kopen en daar zonder ceremonie de boeken inzetten. Maar als je fan bent van een bepaald genre, zou het dan niet veel leuker zijn om de boekenplank of -kast diezelfde sfeer mee te geven? Bekleed een plank eens met roze of rood satijn voor romantische novelles, verf het zwart en koop boekensteunen met zerkjes voor de griezel- en horrorverhalen of gebruik een metalen finish voor de science fiction pockets.

boekenplankBron

Voor de kinderkamer
Zo kun je ook boekenplanken maken voor de kinderkamer. Als je een beetje handig bent kun je zelf twee leuke boekensteunen maken in de vorm van de favoriete karakters van je kind. Deze zou je zelfs links en rechts aan de boekenplank kunnen monteren, zodat er niets van het plankje af kan vallen. Ook leuk om knuffels op te zetten of boven de commode met de babyspulletjes erop.

boekBron

Verf het bevestigingsmateriaal
Een boekenplank heeft stevige steunen nodig om de gevulde plank op zijn plaats te houden. De meeste steunen zien er een beetje saai uit, maar kun je natuurlijk ook bekleden of verven (met behulp van een spuitbus). Bijvoorbeeld passend bij het thema van de boeken of in de kleur van de muur. Zo worden de planken een met de muur.

Overdaad schaadt
Hoewel het heel leuk is om boekenkasten en vooral losse planken in de stijl van de boeken om te toveren, let er wel op dat je het functioneel houdt. Het is immers een plek om je boeken in te bewaren.