Binnenkijken in: Treehotel in Zweden

In zweden staat heel bijzonder hotel. Bij Treehotel kan er een moderne boomhut worden geboekt in het midden van ongerepte natuur in het noorden van Zweden. De bedoeling is dat het dagelijkse leven vergeten kan worden in een prachtige en natuurlijke omgeving.

Het concept
Het hotel is geïnspireerd op een film van Jonas Selberg Augusuten, The Tree Lover. De film gaat over drie mannen die graag terug willen gaan naar de kern en bouwen daarom een boomhut samen. Treehotel wil een eersteklas verblijft bieden op een evenwichtige plaats. De kamers liggen op 4 tot 6 meter boven de grond en hebben een prachtig uitzicht of de rivier Lule älv. Alle gasten kunnen ontbijten, lunchen en dineren in het vlakbij gelegen Britta’s Pensionat. Alle kamers hebben Wi-Fi.

In het totaal heeft het Treehotel 7 kamers.

Sky reflection in Lule river

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Cabin
Het idee was om een platform te creëren hoog op een scherpe heuvel met uitzicht over de rivier. The Cabin is te bereiken door over een lange brug te lopen die bestaat uit bomen. In The Cabin is plaats voor twee personen, er staat een tweepersoonsbed. Er is natuurlijk een badkamer en een prachtig terras. De The Cabin is 24m2 groot.

Treehotel Cabin

 

The UFO
Geïnspireerd op een klassieke UFO, zo eentje die in films en stripverhalen te zien is. The UFO is te bereiken door middel van een trap. The UFO is gebouwd voor vijf personen. De The UFO bestaat uit een tweepersoonsbed en 3 eenpersoonsbedden. Ook is er een badkamer en een woonkamer. The UFo is 30m2.

Treehotel The UFO

The Mirrorcube
The Mirrorcube is een vierkante kubus wat van de buitenkant gecamoufleerd is door spiegelwanden. De kubus vier bij vier bij vier meter. Door de zes verschillende ramen is er een prachtig uitzicht. De kubus is te bereiken door het bewandelen van een twaalf meter langen brug. De kubus heeft een tweepersoons bed, een badkamer, een lounge en een dakterras.Treehotel Miror Cube

The Blue Cone
Een super simpel rood huisje in de bomen is Zweden. Dat is wat The Blue Cone is. The Blue Cone is met een brug verbonden met de buitenwereld. Deze brug is tevens ook makkelijk toegankelijk voor mensen met een handicap. The Blue Cone heeft vier bedden, een slaapzolder, badkamer en een woonkamer. De The Blue Cone is 22m2.

Treehotel The Blue Cone

The Bird’s Nest
The Bird’s Nest is niks anders als een groot vogelnest, tenminste van de buitenkant. The Bird’s Nest is gemaakt voor vier personen, en bevat een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden. Net als alle andere kamers heeft deze The Bird’s Nest een badkamer en een woonkamer. De The Bird’s Nest is 17m2.

Treehotel Bird's Nest

The Dragonfly
The Dragonfly is de grootste kamer van allemaal. The Dragonfly is 52m2. Je bereikt The Dragonfly door een oprit van 15 meter. De The Dragonfly is niet alleen een kamer maar kan ook dienen als conferentieruimte. De The Dragonfly heeft door het grote raam een oogverblindend uitzicht over de vallei. The Dragonfly heeft een woonkamer, tweegroepsruimten en een badkamer. Er is een conferentietafel met stoelen voor 10, moderne apparatuur voor een conferentie en air condition. Voor een overnachting is er ruimte voor 4 personen, twee tweepersoonsbedden of vier eenpersoonsbedden.

Treehotel The Dragonfly

The 7th Room

The 7th room is beschikbaar vanaf 20 januari 2017. The 7th Room gaat bestaan uit 100m2, waarvan 75m2 ruimte om op te leven. Het hoogte punt van The 7th Room gaat de patio zijn die volledig bestaat uit een net. The 7th Room wordt geschikt voor vijf personen, twee tweepersoonsbedden en een slaapbank. Ook The 7th Room heeft een badkamer.

Treehouse The 7th Room

De kamers zijn beschikbaar vanaf 4900 Zweedse Kronen (€500,-) per nacht. Voor meer foto’s en informatie kijk dan even op de site van Treehotel.