Checklist voor het verhuizen naar een andere stad

Er zijn veel zaken die komen kijken bij het verhuizen naar een andere stad. Je wil wellicht je interieur veranderen, je moet je adres wijzigen bij veel bedrijven en je hebt en financieel plan nodig hoe het allemaal te moeten financieren. In dit artikel zal inzicht worden gegeven in een aantal dingen die je sowieso niet mag vergeten als je gaat verhuizen naar een andere stad.

Het veranderen van je interieur

Het veranderen van het interieur is iets wat veel mensen willen in hun nieuwe huis. De kans is groot dat je wel genoeg heb van je bankstel en de stoel die al 10 jaar in de woonkamer staan. Het scheelt daarnaast ook veel sjouwwerk om dit niet mee te nemen naar je nieuwe huis. Het bezorgen van nieuwe meubels wordt meestal gedaan door het bedrijf waarbij je het koopt. Dit scheelt dus ook veel gedoe.

Adreswijziging doorgeven

Het is daarnaast noodzakelijk om je adreswijziging door te geven bij verschillende bedrijven en instanties als je verhuist naar een andere stad. Het is vervelend als je een rekening moet betalen van de belastingdienst, maar jij die brief veel te laat krijgt, omdat de brief op je oude adres is bezorgd. Je moet je adres wijzigen bij in ieder geval de bank, de gemeente, belastingdienst, je werkgever en je zorgverzekeraar. Dit is essentieel. Het is natuurlijk ook wel handig om je adreswijziging door te geven aan al je familie en vrienden. Tenzij je wil dat ze voor je oude huis komen te staan als je een feestje geeft.

Stel een financieel plan op

Voor je gaat verhuizen naar een andere stad is het goed om een financieel plan op te stellen. Je kan bijvoorbeeld een tijd voordat je gaat verhuizen een bedrag bij elkaar sparen om leuke dingen te kopen voor in je nieuwe huis. Je moet de kosten van het verhuizen in kaart brengen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het kopen van verhuisdozen of het huren van een verhuisbus. Het is ook aan te raden om de diensten van een financieel adviseur te gebruiken. Een financieel adviseur kan kijken naar je huidige inkomen en analyseren wat je per maand opzij kan zetten voor het verhuizen. Hierdoor zal je niet snel in geldproblemen komen en kan je je rustig bezighouden met het verhuizen naar een andere stad.