Combiwarmtepomp

Vloerverwarming en luchtverwarming met combi warmtepomp lucht/water lucht/lucht. Klassieke verwarmingssystemen op gas lijken op het eerste gezicht een goedkopere investering dan warmtepompen. Nochtans scoort een heatpump veruit het beste wat betreft de CO2 uitstoot en verbruikt deze minder primaire energie. Dit zijn twee troeven in handen van de warmtepomp die cruciaal zullen zijn in de aangekondigde Europese CO2 –taks.

 

Uw E-peil gaat omlaag

Bovendien halen warmtepompen het E-peil van een woning naar omlaag en dit zonder kunstgrepen uit te halen. Dit lage E-peil zorgt in Vlaanderen o.a. voor een premie die onder bepaalde voorwaarden uitgereikt wordt door de netbeheerder. Indien het E-peil dankzij toepassing van een warmtepomp onder E-peil 60 daalt, kent de overheid een korting van 20% toe op de onroerende voorheffing. Dit voordeel kan 1000 tot 2000 Euro bedragen.

Het absolute voordeel van een warmtepomp is ontegensprekelijk het veel lagere verbruik dan systemen die gas of mazout als energiebron gebruiken.

Een warmtepomp of eco heating systeem combineert 2 types warmtepompen in 1 geheel: namelijk een lucht – lucht warmtepomp en een lucht-water warmtepomp. Deze systemen noemt men dan ook combiwarmtepompen of eco-warmtepompen.

 

Het koelen van uw huis

Naast deze uitzonderlijke voordelen is het ook mogelijk om met het EHS (Eco Heating System) te koelen. Voornamelijk daar waar heel goed geïsoleerd wordt en tegelijkertijd ook veel interne warmtelasten zijn, blijkt deze EHS of live heatpump de voordeligste oplossing te zijn.

 

Wat zijn de prijzen van warmtepompen?

Er is meerdere soorten warmtepompen om de markt. Zo bestaat er lucht-water, water –water, grond-water en lucht lucht warmtepompen. Er zitten grote verschillen tussen deze warmtepompen. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende installateurs. Hierdoor kunt u de offertes vergelijken en de beste kiezen. Er zijn bepaalde websites waar u dit gemakkelijk kunt doen. Een voorbeeld hiervan is warmtepompprijzen.nl. Via deze website kunt u gemakkelijk meerdere offertes aanvragen.

Succes met uw zoektocht naar warmtepompen.

Warmtepomp