De cactusfamilie

De cactus kent iedereen wel. Het eerste waar de meesten aan denken zijn de akelige stekels waar je je flink aan kunt bezeren. Elke cactus beschikt over stekels en dit komt omdat er 1500 tot 1800 soorten cactussen zijn die op hun eigen manier zichzelf moeten beschermen tegen de dieren die op zoek zijn naar een lekker hapje. Het is wel opmerkelijk te noemen dat elke cactus hetzelfde afweermechanisme gebruikt. Verder staat de cactus natuurlijk bekend om het overleven in een droog klimaat. De cactus is een plant die erg veel water op kan nemen door middel van hun bladeren en wortels waardoor de plant prima kan overleven in een droge omgeving zoals een woestijn of steppe. Een cactus kopen kan tegenwoordig ook online in diverse webwinkels.

De bloei en bloem van een cactus

De bloem van de cactus is een van de redenen waarom mensen ervoor kiezen om een cactus in huis te nemen. De bloemen ontstaan na een zogenaamde ‘rustperiode’ waarin de cactus aanzienlijk minder water krijgt dan normaal. Vaak vindt dit plaats in de wintermaanden. De cactus zal door de verminderde hoeveelheid water in overlevingsstand gaan en bloemen krijgen. Uit de bloemen ontwikkelingen zich de zaden waardoor de plant zich weer voortplant. Het is in deze periode ook zaak dat de plant op een koel plekje staat. Indien dit niet mogelijk is, is het belangrijk dat de plant een duidelijk verschil merkt door hem bijvoorbeeld een aantal maanden amper tot geen water te geven en de grond droog te houden. De bloemen van de cactus verschillen erg van kleur en stijl. Ze zijn er in bijna alle kleuren, maten en vormen te vinden. Een andere manier hoe de plant zich voortplant is door de bestuiving via nachtdieren en insecten. De cactus zal het niet zo moeilijk krijgen om verder te leven.

 Informatie verkrijgen en aanschaf

Je hebt natuurlijk veel bronnen waar je informatie over de cactus vandaan kunt halen maar als je op zoek bent naar een cactus en bij die specifieke cactus de juiste informatie zoekt dan kun je het best via bepaalde webshops zoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op Fleurdirect.nl. Op webshops als deze vind je een groot assortiment cactussen en bij iedere cactus de juiste informatie. Mis je dan nog informatie? Dan zoek je die uiteraard op via internet want ook de diverse forums kunnen veel informatie bieden over de producten. Het voordeel aan het aanschaffen van een cactus in een webshop is dat je de juiste cactus voor jou kan vinden. In een winkel is het altijd maar de vraag welke cactussen zij op dat moment aanwezig hebben in het assortiment. Wees daarom slim en zoek en bestel online. Bespaar jezelf een hoop moeite met het zoeken. Mocht je verder nog niet weten wat voor cactus het best bij je past? Kijk naar de eigenschappen van de diverse cactussen.