De tuin geschikt maken voor de hond

Iedere hondenbezitter kent het fenomeen: zodra de tuindeuren opengaan, zien honden zoveel verleidingen en interessante dingen gebeuren, dat ze er als een pijl uit een boog op af rennen!

Keuzes maken en duidelijkheid
Het is belangrijk in het zomerseizoen, als u met honden in de tuin wil verblijven, dat u zorgt dat de hond niet zomaar de straat op verdwijnt. Daarnaast zijn er misschien nog meer delen van de tuin waar u liever niet wil dat uw trouwe viervoeter enthousiast gaat wroeten. Zorg dus voor een stevige afscheiding van die delen van de tuin. Beslis voor uzelf wat de hond wel en niet mag, en wees hier consequent in.

Soms moet u als hondenbezitter bij de indeling van de tuin ook concessies doen. Het aanbrengen van grote waterpartijen zoals een vijver zijn nu eenmaal niet handig als er honden in het huishouden aanwezig zijn. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een volière.

Trainingsband
Om het enthousiasme van de hond in banen te leiden, is het altijd verstandig om op training te gaan met het dier. Hier wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met verleidingen. Honden kunnen gelukkig vrij gemakkelijk leren welke situaties niet zijn toegestaan, als ze een tijdje consequent gecorrigeerd worden. Naast gesproken commando’s kunt u hierbij ook denken aan een trainingsband voor de hond. Dit is de ideale hulp om uw hond te leren wat verboden terrein is. Hiermee kunt u uw dier(en) zelfstandig trainen zonder geschreeuw of trekken aan de riem. De band is in te stellen naar gevoeligheid en is daarmee geschikt voor alle hondenrassen. Zo heerst er duidelijkheid in de tuin en kunnen u en uw huisdier hier relaxed van genieten.