De voorbereidingen voor een nieuwe vloer

Wanneer je een nieuwe vloer in huis wilt gaan leggen, komen hier een aantal dingen bij kijken. Afhankelijk van de soort vloer die je gaat leggen, kan er behoorlijk wat rommel in huis komen. Om maar niet te beginnen over de stof die je in huis kunt krijgen wanneer je bijvoorbeeld in huis gaat frezen. Waar moet je nou eigenlijk allemaal aan denken bij het leggen van een nieuwe vloer?

Soort vloer
Natuurlijk hangt dit onder andere af van de soort vloer die je gaat leggen. Bij het plaatsen van zeil krijg je bijvoorbeeld minder stof in huis dan wanneer je laminaat gaat zagen. Afhankelijk van de soort vloer moet je dus aan andere dingen gaan denken. Eén ding is in ieder geval altijd hetzelfde, namelijk dat je al je meubels en spullen eerst aan de kant zult moeten zetten.

Meubels en accessoires
Voordat je begint, zul je de vloer helemaal moeten opruimen. Alleen dan kan je immers op een zo gemakkelijk mogelijke wijze je vloer gaan leggen. Waar zet je al deze spullen neer?

Wanneer je alleen in één ruimte een andere vloer gaat leggen, kun je je meubels en accessoires misschien in een andere kamer van je huis kwijt. Wanneer je een tuin hebt en het mooi weer is, is de tuin ook een mogelijkheid om je spullen tijdelijk in te plaatsen. In het geval je een nieuwe vloer gaat leggen in je gehele huis, dan kun je twee dingen doen. Enerzijds kan je per ruimte de vloer gaan leggen en de spullen verplaatsen zodra je bij een bepaalde ruimte aankomt. Anderzijds heb je de mogelijkheid om een bus te huren waarin je tijdelijk al je spullen plaatst.

Opruimen
Tot slot doe je er goed aan alles zoveel mogelijk op te ruimen en schoon te maken alvorens je de vloer gaat leggen. Zo voorkom je oneffenheden in je vloer.