Hoe deel je een kamer in tweeën?

Soms kan het noodzakelijk zijn om in een kantoor of in huis een kamer in tweeën te delen. Bijvoorbeeld omdat je twee aparte kamers voor de kinderen nodig hebt of omdat de kantoorruimte gewoonweg te groot is. Je kunt een kamer op verschillende manieren delen.

Metselen
De meest definitieve vorm van het delen van een kamer is het metselen van een muur. Zorg er echter wel altijd voor dat de extra kamer ook een deur heeft wanneer je deze permanente wand gaat plaatsen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een deur te maken van de ene naar de andere kamer, mocht er op een hal geen plek voor zijn.

Scheidingswanden
Je kunt ook een minder definitieve vorm van een muurtje kiezen door een scheidingswand te plaatsen. Bijvoorbeeld door middel van gipsplaatjes, schuifdeur of een zwaar vouwgordijn. Ook hier geldt dat wanneer de wand van de ene kant naar de andere kan van de kamer loopt je rekening moet houden met het aanleggen van een deur bij de extra kamer.

Kastenwand
Vooral leuk op de kinderkamer als je beide kinderen toch het gevoel van een eigen kamer wilt geven: een kastenwand. Vooral open kasten met laden die dan aan beide kanten toegankelijk zijn, zijn hiervoor uitermate geschikt. Laat tussen de kasten een ‘deuropening’ vrij, zodat je geen extra deur nodig hebt. Dit is overigens ook een handige methode om kantoren op te splitsen.

Vrolijke stof
Het plaatsen van een lang gordijn is de meest snelle en goedkope manier om een kamer in tweeën te splitsen. Naargelang de functie van de kamer kun je diverse vrolijke of moderne stoffen krijgen waarvan de gordijnen gemaakt kunnen worden. Het voordeel hiervan is, dat wanneer je de gehele kamer nodig hebt, de gordijnen alleen maar open hoeft te schuiven.

Bron afbeelding