Dit zijn de voordelen van kunstgras

Er is de laatste tijd veel te doen over kunstgras. De korreltjes zouden een kankerverwekkende stof bevatten. Maar na onderzoek door verschillende erkende instanties is hiervan echter tot nu  toe geen bewijs gebleken. Je kunt kunstgras dus veilig en met een gerust hart gebruiken. En het heeft de nodige voordelen boven gewoon gras.

Nooit meer gras maaien
Het belangrijkste voordeel van kunstgras is ongetwijfeld dat je nooit meer hoeft te maaien. Veel mensen hebben een hekel aan deze klus, zeker als het om een flink grasveld gaat. Maar doe je het niet met enige regelmaat dan wordt het gras snel te hoog en komt er bovendien allerlei onkruid en wilde bloemen in te staan. Dan is maaien vaak niet meer mogelijk en moet je met de hand gaan knippen. En dat kost nog meer tijd dan met de grasmaaier aan de gang.

Ook groen gras als de zon niet schijnt
Als je “echt” gras wilt dan is het vaak een probleem om dat ook groen te houden in die hoeken van de tuin waar vrijwel geen zon komt. Als je daar kunstgras van Kunstgras-grastapijt.nl neerlegt dan los je het probleem meteen op. En als het eens een natte zomer is met veel buien en weinig zon hoef je ook niet bang te zijn dat het gras zal verrotten. Een echte grasmat houdt meestal niet zo van te veel nattigheid. De kans is dan  groot dat je de graszoden uiteindelijk moet vervangen omdat het gras niet meer wil groeien. Bij kunstgras speelt dit probleem uiteraard geen rol.

Ook geschikt voor op het balkon of dakterras
Wil je graag een fris groen tapijtje op je balkon? Dan is een kunststof grasmat ideaal. Het is ook een prima oplossing om je baby of peuter veilig buiten te laten spelen. Je kunt er ook zonder problemen een speeltoestel of een zwembadje op plaatsen. De ondergrond van kunstgras voorkomt dat je kind zich ernstig bezeert als het eens valt en het staat bovendien nog fleurig ook. Kunstgras is geschikt voor vele toepassingen en situaties, daarom vind je het ook in veel particuliere tuinen en niet alleen op de sportvelden.