Diverse keukenstijlen

Een keuken is op zich de mooiste plaats in het huis. In de keuken wordt er eten gemaakt en het spreekt voor zich dat de keuken op en top hygi├źnisch schoon is want niemand houdt immers van een vieze keuken. Vroeger waren de keukens over het algemeen een afgesloten ruimte waar alleen de huisvrouw het eten bereidde. Tegenwoordig is het zo veel meer, de trends en de technieken hebben de laatste 15 jaar niet stilgestaan en nu is de keuken veelal een ruimte die gezien mag worden.

De moderne keuken met stijl

De keuken van vandaag is niet zomaar een keuken zoals vroeger. Tegeltjes aan de muur en waarschijnlijk witte muren. Tegenwoordig kan het anders, tegenwoordig kunnen keukens open of gesloten zijn. De meeste huishoudens hebben een open keuken met een kookeiland. Het kookeiland bevindt zich in het midden en achter het eiland bouwt men kastjes met ingebouwde afwasmachine en ingebouwde oven. Eten koken is een feest voor het gezin en de vrienden. Een voorbeeld van een moderne keuken is de Next125 keuken:

moderne keuken

De klassieke keuken van weleer

In tegenstelling tot de keuken van vandaag hechten nog veel mensen waarde aan de keuken van vroeger. Je moet natuurlijk de keuken passen die bij het interieur past want een modern interieur in combinatie met een ouderwetse keuken is geen zicht. In de keuken van vroeger treffen we vooral tegeltjes aan met tekeningen. Je weet wel tegeltjes in Delf porselein. In tegenstelling tot vroeger vinden we tegenwoordig in die keuken wel moderne apparatuur aan zoals een afwasmachine of een luxe koffiezetapparaat.

Tips om de juiste keukenstijl te kiezen

  • Kies onderhoudsvriendelijke materialen mocht je vaak willen koken, vooral als je jonge kinderen hebt.
  • Ga niet beginnen met felle kleuren in de kleuren want de bedoeling is dat je een paar jaar met de kleuren doet. Kies eerder sombere kleuren want door het koken beslaat de damp dikwijls de muren.