DIY: Pimp je glazen op met Nagellak

Vandaag een hele gemakkelijke DIY. Pimp je glazen eens op met nagellak! Hoe je dat doet? Lees het hieronder:

Benodigdheden
– Glazen
– Nagellak in diverse kleuren
– Transparante nagellak
– Tandenstoker
– Bakje met water
– Schilderstape

marble1

Stap 1: Plak je glazen af
Je begint met het afplakken van je glazen. Dit kan net een randje zijn boven de onderkant maar het kan natuurlijk ook precies op de hoek zodat je het leuke gekleurde effect alleen ziet als je uit je glas drinkt. Zorg dat de tape stevig aan het glas zit zodat er niks onderdoor kan lopen.

marble2

Stap 2: Maak je kleurenpallet
Nu komt het lastigste (al valt het ook best mee als je er gewoon de tijd voor neemt). Druppel voorzichtig enkele kleuren in het bakje met water. Doe dit kleur voor kleur. Vervolgens maak je met een tandenstoker een gek patroontje, hierdoor ontstaat een marmer-effect. Let op: de nagellak wordt wel hard in het water dus doe er ook weer niet te langzaam over!

marble3
marble4

Stap 3: Doop je glas
Voordat de nagellak hard is geworden moet je het glas in het water dopen. Wacht tot de nagellak om het glas wordt gezogen. Vervolgens haal je het glas rustig en voorzichtig uit het water.

marble5

Stap 4: De afwerking
Laat de nagellak goed uitharden alvorens je de tape eraf haalt. Doe dit vervolgens ook erg voorzichtig. Vervolgens kun je het gelakte gedeelte nog aflakken met een transparante nagellak. Hierdoor is je glas net iets meer beschermd. Al zul je deze glazen toch echt met de hand moeten afwassen.

marble6

En dan het prachtige resultaat natuurlijk:

marble11
marble121

Fotocredits: HonestlyWTF

Wat vinden jullie er van? Gaan jullie het zelf ook proberen?