DIY: Plantenhanger

We hebben weer een leuke DIY voor jullie. Dit keer een DIY voor een stoere plantenhanger.

Benodigdheden:
– Binnenpotje
– Plantje
DIY pakket voor een plantenhanger

DIY pakket 
Ja je leest het goed! Dit is een pakket met vrijwel alles (op het potje en plantje na) wat je nodig hebt voor het maken van deze plantenhanger. Je kunt dit pakket kopen bij Stoer Design (wat overigens een hele leuke webshop is!) voor slechts €12,50. Hierin zit:
– kartonnen model wit of zwart
– lijmpen
– koord 4,5 m
– splitring
– stap-voor-stap instructie (mocht je het nog eens willen nalezen!)

Stap 1: Het kartonnen model
Knip het model uit en knip ook de stippellijntjes in. Vouw het model op alle lijnen naar binnen. Plak alle randjes zodat het karton het geometrische model vormt. Dit staat goed beschreven in de stap-voor-stap instructie dus maak je geen zorgen!

diy plantenhanger

Stap 2: De ring
Het koord is nu nog aan 1 stuk. Knip deze in delen van 90 cm. Je hebt er dan als het goed is 5! Pak ze bij elkaar en vouw ze dubbel. Haal de lus door de ring en zorg dat het andere stuk (de losse eindjes) door de lus gehaald word. Trek hem aan. Als het goed is ziet je koord met ring er dan uit zoals op onderstaande foto:

plantenhanger

Stap 3: Knopen
Dan begint het knopen. Neem 2 koordjes bij elkaar en maat een knoop na ongeveer 15 cm. Doe dit zodat je 5 knopen hebt (het zijn nu namelijk 10 touwtjes). Na ongeveer 7 cm maak je nog een knoop van 2 verschillende koordjes. Doe dit tot alle koordjes verbonden zijn. Schuif nu eerst het gemaakte bakje tussen de koordjes, anders krijg je hem er straks niet meer tussen! Pak vervolgens onder het bakje alle koordjes bij elkaar en wikkel 1 van die touwtjes om de andere touwtjes. Haal hem achterlangs en trek aan. Dit zou stevig moeten zijn. Controleer dit goed!

knopen

Stap 4: Kwastje
Nu kun je de touwtjes wat bijknippen zodat deze een kwastje vormen.

kwastje

En klaar! Het resultaat mag er zijn. Hang hem op met leuke kleine cactussen of doe er een leuk kruidenplantje in en hang hem op in je keuken. Enthousiast geworden? Bestel nu het complete pakket bij Stoer-Design.nl

resultaat

Fotocredits: DaWanda